Az ünnepek alatt még enyhe időjárásnak örvendhettünk, január közepén viszont beköszöntött a kemény tél. Durva mínuszok várhatóak a hónap második felében, köd, pára, és a havazás is maradhat. Február enyhébbnek ígérkezik, a hónap második fele pedig már ráfordíthat a tavaszhoz vezető útra!

hirdetés

A tél kellős közepén megnéztük, a meteorológusok mit jósolnak, hogyan alakul a hátralévő másfél hónap!

A Köpönyeg két hétre, az Időkép egy hónapra, az AccuWeather pedig több mint kettőre is előre ad nekünk jóslatokat az időjárásra vonatkozóan. Persze nyilván minél távolabbi számokat adunk meg, azok valószínűsége is arányosan csökken.

Nézzük a január második felét!

A héten hideg, borús, ködfátyolos időre kell számítanunk, a meteorológiai portálok szerint a hétvégén – jövő hét elején havazhat is: a csapadékot legalábbis egybehangzóan jelzik. A hőmérő higanyszála 5-6 fok fölé nem fog emelkedni, az éjszakák is fagypont alatt telnek.
Következő héten már néha megpillanthatjuk a napot, de a hőmérséklet ugyanolyan marad, kemény téli időre kell számítani. Január végén viszont enyhülés jön, a napi maximum 6-7 fok is lehet.

Az Időkép előrejelzése február 11-ig

Február

Február elején egy pár napos lehűlés jön csapadékos, hideg idővel, utána viszont a hónap második hetében a napi maximumok elérhetik a 8 fokot is. Ezekben a napokban felhős, néhol csapadékos időre kell számítani – legalábbis az AccuWeather szerint.

A hónap közepén kicsit visszaesik a hőmérséklet – 3-4 fokos napi maximummal -, ám végig napos marad az idő, február végén pedig egy kis tavasz is beköszönt! Ugyan felhős idő mellett, de általában 10 fok felett marad a hőmérséklet és éjszaka sem kell súlyos mínuszoktól tartanunk.

Február az AccuWeather szerint

Az első tavaszi hónap is ugyanilyen enyhe idővel fog beköszönteni, igaz a február utolsó napjai sok csapadékot hoznak. Az AccuWeather egy kis havat is jelez – de hát ez másfél hónappal előre még aligha vehető mérvadó infónak.

Hirdetés