Egy lépéssel közelebb került a tüskésréti akvapark megvalósulása

Tüskésrét

A kormányzat elvi támogatása nyomán egy önkormányzati bizottsági döntést követően elkezdődhet a Tüskésrétre megálmodott pécsi akvapark közlekedési tervezése, geodéziai és energetikai felmérése, valamint a tervezési program elkészítése.

Még 2016-ban, az előző városvezetés idején kapott 500 millió forint állami támogatást Pécs arra, hogy elkezdje az régóta várt akvapark tervezését megelőző felméréseket. Korábban még a Füzes dűlőbe álmodta meg egy multifunkcionális sportcsarnokkal egybekötött fürdőt.
Török Ottó, a pécsi sportberuházásokért felelős polgármesteri megbízott már korábban is elmondta lapunknak, hogy az előző városvezetés 350 millió forintból vizsgálta a Füzes dűlőt mint lehetséges helyszínt.

– A mostani városvezetés egy új koncepcióban gondolkozott már az elejétől kezdve – mondta Török. – A Füzes dűlő nem alkalmas erre a projektre, így a Tüskésrétre esett a választás. Ehhez tavaly kérelmet nyújtottunk be az illetékes minisztériumnak, és azt kértük, hogy a korábbi támogatásból megmaradt 150 millió forintot hadd költsük az új helyszín vizsgálatára, egyúttal arra is kértük a döntéshozókat, hogy a mi koncepciónkat támogassák. Ennek lényege az, hogy az akvapark mellett egy szállodát és egy versenyuszodát építenénk. Mindkét törekvésünket elfogadta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség.

Az elmúlt hónapokban már készült tervkoncepció és megvalósíthatósági tanulmány is, mostanra pedig egy újabb lépéssel került közelebb ahhoz a projekt, hogy maga a beruházás is elindulhasson majd.

– További beszerzésekre kértünk hozzájárulást a kormányzattól, a még rendelkezésünkre álló keret terhére, amit meg is kaptunk – újságolta lapunknak a polgármesteri megbízott. – Így előterjesztés formájában a Költségvetési és Gazdasági Bizottság elé került a terület közlekedési tervezéséről, a geodéziai és energetikai felméréséről, valamint a tervezési program elkészítéséről szóló javaslat. Ha a bizottság igent mond ezekre, újabb lépéssel juthatunk közelebb ahhoz, hogy meg is valósuljon a projekt. Utána ugyanis már előtervezés következhet, majd a megvalósítás. Erre jelen pillanatban nagyon jó esély van, ugyanis a kormányzati szándék egyezik a városéval.

Hirdetés