Egy pécsi ház kerítésére nyomtatta a teljes utca élővilágát

Az országban is egyedülálló az a kerítés, amit egy közel 90 éves pécsi bácsi álmodott meg a Magaslati útra. Az agrártechnikus Schmidt Károly olyan információs ponttá alakította a háza előtti szakaszt, amin 107 madár, gyógynövény, fa és virág kapott helyet. Ezek az állatok, növények pedig a Magaslati útra jellemző egyedek. A különleges pécsi érdekességet egyre többen keresik fel és fotózzák is.

hirdetés
Uránia Mozi

Schmidt Károly évtizedek óta él a Mecsekoldalban. A 89 éves bácsi még emlékszik arra is, amikor itt gólyák éltek. De ma sem kell sokat menni ahhoz, hogy érdekességeket fedezzenek fel a Magaslati úton sétálók – mondja az egykoron agrártechnikusként dolgozó Schmidt Károly.

Schmidt Károly (89) egy éven át gyűjtögette, rajzolgatta a Magaslati út érdekességeit

– Egy éven keresztül jártam az utcát és nézegettem a kerteket, azok bokrait, aljnövényzetét, a takarónövényeket és gyógynövényeket. De a madarakat is figyeltem – mondta Schmidt Károly, aki hozzátette: körülbelül az itt fellelhető érdekességek tizedét tudta csak a kerítésére ragasztani, mert olyan színes erre az élővilág.

A sok látnivaló egy részét lefotózta, de amiről nem tudott képet készíteni, lerajzolta.

Van, amit saját kezűleg rajzolt Schmidt Károly

A leírásokban a Magaslati úton található gyógynövények, virágok, baglyok vagy éppen az év fája is szerepel. Schmidt Károly azt mondja, az erre sétálók kedvéért készítette a sajátos információs pontot.

107 hely volt a kerítésen, az összesre került információ

A különleges kerítés, ami a Pálosok templomától, egészen a Havihegyig mutatja be az érdekességeket – Schmidt Károly elmondása szerint – egyedülálló az országban.