Egy pozitív teszt miatt tizenkét dolgozó és egy egész csoport került karanténba a Belvárosi óvodából

Más pécsi óvodákban is megjelent a fertőzés.

A pécsi önkormányzat hétfő esti közleménye:

A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájának egyik munkatársának hétfőn délután érkezett meg a pozitív koronavírus tesztje. A hétvégén három további dolgozó mutatott a betegségre utaló tüneteket, ők önkéntes karanténba vonultak.

A kontaktkutatás eredményeként a hétfői nappal a tagóvoda 12 alkalmazottja, a Városközponti óvoda két további dolgozója, valamint egy 21 fős csoport került október 25-éig járványügyi megfigyelés alá. Az óvoda vezetése haladéktalanul értesítette a tagóvodába járó szülőket.

A Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvoda egyik dolgozójának hozzátartozója szintén igazolt fertőzött lett, emiatt az intézmény munkatársa is hatósági karanténba került. A Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár Utcai Sportóvodájának egyik dolgozójáról a hétvégén igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Az érintett munkatársak a tünetek jelentkezése óta nem jártak az óvodában.

A pécsi önkormányzat által fenntartott valamennyi óvodában maradéktalanul alkalmazzák a járványügyi készenlétre vonatkozó eljárásrendet, ide értve az intézményekben folyamatosan végzett fertőtlenítő nagytakarítást vírusellenes szerrel.

​ 

Hirdetés