Egy újabb lépés afelé, hogy Pécs zöld város legyen

A Falco Zrt. és a KRONOSPAN-MOFA Kft. felajánlásának köszönhetően ma délelőtt 100 facsemetét ültettek el Rózsadombon.

hirdetés
Uránia Mozi

A Falco Zrt. ugyan jelentős fafelhasználónak mondható, azonban a cég már hosszú ideje törekszik a környezettudatosságra. Éppen ezért hozott létre a KRONOSPAN-MOFA Kft.-vel közösen egy alapítványt, amellyel minden évben, a cég gyárainak régióiban 30 ezer facsemetét ültetnek el gyáranként.

Ez 2021-ben összesen 500 ezer elültetett fát jelentett, és idén is ezen az úton akarnak tovább haladni. Ennek keretében keresték meg év elején Pécset is, a városvezetés pedig nagy örömmel fogadta a felajánlást. Ennek köszönhetően ma délelőtt 100, a két cég által felajánlott facsemetét ültettek el Kertvárosban a Rózsadombon.

– Összesen 12 különböző fajta került most ide, többek között magas kőris, tiszafa, japán díszcseresznye, svéd berkenye és még libanoni cédrus is – mondta el az ültetés előtt Meixner Barna, a Biokom NKft. ügyvezetője, mivel a cég munkatársai helyezték ki a növényeket. – Azért külön köszönetet mondanék a felajánlóknak, hogy hat új padot, és új hulladéktároló edényeket is kihelyezhetünk erre a csodálatos zöldterültre.

Pécs polgármestere viccesen megjegyezte, hogy kicsit be is kellett melegítenie az esemény előtt, hiszen azért 100 fa elültetése nem kis munka.

– Azonban a tréfát félretéve, nagyon szívesen melegítenék be akár minden egyes nap is, ha azzal ilyen számban nőne a pécsi faállomány – szögezte le Péterffy Attila. – A fenntartható, zöld város koncepcióba tökéletesen passzol, amikor facsemetéket tudunk ültetni, így hálásan köszönjük ezt a felajánlást a cégeknek.