Ekkora volt a szilveszteri buli a Széchenyi téren

Több ezer ember, látványosan sok külföldi egyetemista köszöntötte az új évet a pécsi Széchenyi téren. A mostani városvezetésnek a tűzijáték költségébe volt beleszólása, az jelentősen kevesebbe is került, mint tavaly.

hirdetés
Uránia Mozi

Telt ház volt a Széchenyi téren december 31-én. Ez nem nagy meglepetés, hiszen általában telt ház szokott lenni, lehet bármilyen zord az időjárás. Utóbbival nagy gond nem volt, mindössze az erős szél kavart be kicsit a programba, a tűzijáték emiatt fél óra csúszással kezdődött.

A színpadon az X-Faktor-zsűritag Puskás Peti zenekara, a The Biebers, a New Level Empire, és a Rock The City szórakoztatta az óévbúcsúztatókat és újévköszöntőket.

Az elmúlt években a térről rendszeresen tudósító munkatársunk szerint ezúttal látványosan sok külföldi egyetemista bulizott a téren. Nem meglepő, az elmúlt években folyamatosan emelkedett a pécsi egyetemen a külföldi diákok száma, és most különösen sokan dönthettek úgy közülük, hogy kilátogatnak a város főterére.

A pécsieknek egyébként kevesebb pénzükbe került a buli, mint 2018-ban – tudtuk meg a szervezőktől. Összesen több mint 800 ezerrel kevesebb közpénz ment el a Széchenyi téren megrendezett városi bulira, mint tavaly. A 2018-as óévbúcsúztató majdnem 8 millió forintba került, míg a mostani nagyjából 7,2-be, ide értve a fellépőket, a technikát, a cateringet, a tűzijátékot és az üzemeltetés költségeit is. A leglátványosabb változás a sokat firtatott tűzijáték árában volt – ez volt az a tétel, amibe a város mostani vezetése érdemben bele tudott nyúlni, a fellépőkkel ugyanis még a nyáron megegyeztek. Az eredmény az lett, hogy míg 2018-ban 1,37 millió forintba került színesre festeni Pécs felett az eget, 2019 szilveszterén jó 40 százalékkal kevesebbe, 900 ezer forintba.