Elképesztő Guinness-rekordot állítottak fel a pécsi senior táncosok!

A pécsi idősek – még nem hivatalos – új Guinness-rekordot állítottak fel azzal, hogy a székesegyház előtti téren annyi idős táncolt, akiknek az összeadott életkora elérte a 20500 évet.

Az eseményről az egyik résztvevő, Nemeskéri Teri számolt be a Facebookon. Mint írta, a 65 év felettiek összesen 20500 évvel (ez még nem hiteles) magyar rekordot döntöttek az együtt táncolással. A legidősebb táncos egy 91 éves férfi volt.

Az eseményen a rekorddöntésen kívül a generációk is együtt táncoltak, hiszen még az egészen apró gyermekek is együtt mozogtak a nagyszülőkkel és szülőkkel.

A cél egyébként az volt, hogy a táncosok összeadott életkora legyen több mint 4 ezer év, ezt sikerült ötszörösen meghaladni. A rekordkísérletre nemcsak Pécsről, hanem egész Baranyából érkeztek örömtáncosok, a közös táncolás gyorsan megtanulható, egyszerű lépésekből állt.

Mint megírtuk, a szervező Béres Mária szerint a céljuk az volt, hogy felhívják az idősek figyelmét arra, itt az idő, ki kell kelni a fotelből, közösséget kell keresni, hiszen a közösségben, jó hangulatban, idősek számára is könnyen végezhető mozgással, nekik szóló zenékkel eltöltött idő a legjobb a léleknek.

– Nem véletlenül az a mottónk, hogy „mozgás, öröm, agytorna”, mivel a szenior örömtánc az idős szervezethez igazított, kíméletes mozgásforma, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását – mondta lapunknak korábban Béres Mária.

Fotók forrása: Nemeskéri Teri – Facebook/ Györkő Zsombor