A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik gépkocsival elütöttek egy fiatal lányt, azonban segítséget nem nyújtottak neki.

A két férfi még tavaly októberben Nagyharsányban közlekedett egy személygépkocsival, melyet egyikük vezetett, míg a másik mellette ült.

hirdetés

Az egyik parkolóban hátrafelé mentek, azonban figyelmetlenségből nem vették észre a parkolóban az útpadkán ülő sértettet és tolatás közben elütötték. A sértett barátnője kiabálni kezdett a gépkocsiban ülőkkel, majd elmondta a sofőrnek, hogy az autóval nekiment barátnőjének. Erre a férfi kinevette, majd rövid szóváltást követően elhajtottak a helyszínről.

A sértett a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. A két elkövető a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a baleset során megsérült nőnek.

A sofőr cselekménye a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének, míg társa cselekménye ezen bűncselekmény vétségének a megállapítására alkalmas.

Hirdetés