A közgyűlés legutóbbi ülésén határozott egy horvát-magyar közös pályázat benyújtásáról, amely révén az északi várfalsétány környezete újulhat meg.

hirdetés

A horvátországi Verőce városával nyújt be egy közös turisztikai pályázatot Pécs, erről határozott legutóbbi ülésén a közgyűlés. Páva Zsolt polgármester ismertette, Verőce egy kastélyt újítana fel a program révén, míg Pécs az északi várfalsétány rekonstrukcióját tűzte ki célul.

Ahogy a polgármester ismertette, a költségek 85 százalékát az uniós Interreg-alapból fedezik, a kormányzat 10 százalékot tesz hozzá, így a városi önerő 5 százalék, mintegy 10 millió forintnak megfelelő euró.

A már megújult részhez illeszkedhet a következő szakasz is

A beruházás során az északi várfalsétánynál megújulhat a növényzet, kialakítanak egy kis színpadot, amely kisebb rendezvények, de akár esküvők megtartására is alkalmas lehet. Megújulhat a térvilágítás, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, és a már felújított rész térburkolatához illeszkedő sétányt hoznak létre. A térségben természetesen ülőfelületeket is létrehoznak. A beruházás egyik látványos eleme lehet egy fémszerkezetes átjáró kialakítása az Aradi vértanúk útja és az északi várfalsétány között.

Páva Zsolt polgármester az ülésen hangsúlyozta, jövőre, azaz 2020 elején indulhatnak a munkák, ha a pécsi-verőcei közös pályázat sikerrel jár.

hirdetés
Hirdetés