Nincs megállás: a hazai autósport egyik legnagyobb versenye június 25-én, szombaton folytatódott. Mi is kilátogattunk a Mecsekbe, hogy megnézzük az Árpádtető–Orfű közötti első gyorsasági szakaszon száguldó kocsikat. Még nem késő elindulni! Mutatunk néhány képet és videót, miért is érdemes kilátogatni az 55. Mecsek Rallye-ra.

A 13,6 kilométeres Árpádtető–Orfű szakaszt bejáró Historic Eb és a magyar bajnokság erős mezőnyét csodáltuk meg a Lapisnál. Az egykori legendás raliversenyző, Ranga László fia, Péter is versenybe szállt „hazai pályán”, illetve idén is volt, aki az élményautózásra helyezte a hangsúlyt, például a Citroёn C3 WRC-vel érkező, idestova 30 éve versenyző, többszörös bajnok Bútor Róbert, akinek csapata a csúcsgépet épp a mecseki versenyre építette újjá.

A helyszínen uralkodó remek hangulatban sem csalódtunk, rengetegen – egész családok, apró és nagyobb szurkolók – drukkoltak a szerpentineken elsuhanó versenyzőknek.

Képek

Videó

Ezen kívül a rajongókra (vagy inkább „rallyongókra”) vár még néhány gyorsasági szakasz (Árpádtető–Orfű és Hetvehely–Golgota második szakasz), illetve nyitva az Expo Centerben lévő szervizpark is, ahol közelebbről lehet megtekinteni a járműveket, és azt, hogyan dolgoznak rajtuk a szakemberek.

A bátrabbak akár a versenyzőkkel is beszélgethetnek egy jót!

Délután pedig jön a Széchenyi téri célceremónia, 15.30-tól köszönthetjük a versenyzőket és a győzteseket, illetve meghallgathatjuk élménybeszámolóikat is.

A részletes programot itt tudjátok megnézni.
A versenyeredmények pedig ide kattintva tekinthetők meg.