Felajánlásokból kaptak karácsonyfát a pécsi városrészek

A Széchenyi téri mindenki karácsonyfája mellett idén is több pécsi városrészben áll majd karácsonyfa – ezeket a napokban állítják és díszítik fel a Biokom NKft. munkatársai. Idén először Pécs-Hirden is lesz városrészi karácsonyfa, az jövő hét elejétől visz ünnepi hangulatot a környék lakóinak mindennapjaiba. Az önkormányzat sajtóközleménye:

hirdetés

A keleti városrészben tavaly először állított karácsonyfát a város, miután kiderült, hogy az ebben a városrészben korábban rendszeresen feldíszített, ültetett fenyő felé kevesen járnak. A városvezetés ezért tavaly a Komját Aladár utcában, a városrész központjában állította fel a meszesi karácsonyfát. Ugyanide kerül az idei fa is, ezt egy Margit utcai család ajánlotta fel a városnak. A fát pénteken állítják fel, és jövő hét elején díszítik majd.

A meszesi karácsonyfa pénteken került a helyére

Idén újdonság, hogy Pécs-Hirdre is kerül karácsonyfa, ezt a városrész lakói kérték. Ennek felállítására jövő hét szerdáig kell várni. A fa helyszínét a terület önkormányzati képviselője és a lakosság bevonásával választották ki, a városrész dísze a Zengő utca és a füves sportpálya közötti területen fog állni.

Uránvárosban a 17 emeletes épület előtti téren állítják fel azt a 9 méteres duglászfenyőt, amit egy újhegyi család ajánlott fel a városnak. A nyugati városrészbe ezen kívül még egy fa kerül, a Magyarürögi út és a Rácvárosi út kereszteződésében egy 7 méter magas jegenyefenyő, amit egy régi Kertvárosban élő család kertjéből szállítottak a helyszínre. Mindkét fenyőt hétfőn díszítik fel karácsonyi égővel és díszekkel.

Kisvonat is van már a főtéri fa alatt

Kertvárosban a Csontváry sétány melletti parkba egy 8 méteres ezüstfenyőt állítanak, amit Szederkényből, egy műhely udvarából szállítottak a helyszínre. Erre a fenyőre pénteken felkerül a karácsonyi világítás, a díszeket pedig jövő hét elején helyezik el rajta.

Szintén a jövő héten díszítik fel Rózsadomb karácsonyfáját. Az ültetett fenyőt minden évben a közeli iskola diákjainak munkáival díszítik fel, így lesz ez az idei adventkor is.

Új díszek a mindenki karácsonyfája alatt

Színesebbé vált a főtéri Mindenki Karácsonyfája is: A Biokom munkatársai újabb díszeket helyeztek fel a 17 méter magas fenyőre, alá pedig egy fából készült kisvonatot és néhány jelképes ajándékcsomagot helyeztek az ünnepi hangulat jegyében.

Még néhány kép a meszesi fa érkezéséről és főtéri karácsonyfáról: