Figyelem, ingyenes tehetségprogram indul Pécsen!

Újra ingyenes tehetségprogramot hirdet az ősztől ötödik osztályba lépő diákok számára a Mathias Corvinus Collegium Pécsen, aminek keretében iskolai tanórákon nem oktatott, ugyanakkor a mindennapi életben rendkívül hasznos tudásra tehetnek szert a fiatalok. Mondjuk a részleteket!

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetségprogram (MCC FIT) felső tagozatos diákokat megcélzó speciális képzés, amely 2015 októberében az ország négy városában, Miskolcon, Veszprémben, Pécsett, és Szolnokon indult a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak támogatásával. A program célja, hogy a szülőkkel és tanárokkal együtt segítse a gyermekek kibontakozását, látókörének szélesítését és az egyéni érdeklődési területek felfedezését, amely a későbbiekben a diákok tudatos pályaválasztását támogatja. Az élménypedagógia módszerét alkalmazó teljesen ingyenes képzés keretében a gyerekek kéthetente szombatonként tartott foglalkozásokon, valamint az oktatók által kapott anyagokon keresztül bővíthetik tudásukat.

Az MCC FIT idén szeptemberben is várja azokat az ötödik osztályba lépő diákokat, akik tanulni és fejlődni vágynak, valamint szívesen lennének egy összetartó csapat tagjai.

– A tehetségprogram az iskolai tanórákon nem oktatott, ugyanakkor rendkívül fontos, a mindennapi élethez sok szállal kötődő területekre fókuszál, mint az egészségügyi és pénzügyi tudatosság, a média világa, a robotika, a felelős internethasználat vagy a természettudományos kísérletek. A kéthetente esedékes szombati képzési napok mellett élményprogramokat és beszédközpontú angol nyelvoktatást is kínálnak a fiataloknak – avat be Mészáros Anikó, a MCC FIT pécsi régióvezetője.

A természettudományos kísérleteknél kis laborrá változnak az oktatási központok, rendhagyó fizikakurzusunknál pedig különféle szerkezeteket építhetnek a diákok.

Az összesen négyéves, felmenő rendszerű képzés végigkíséri diákjai fejlődősét a felső tagozaton. A tehetségprogram kiemelt támogatóinak köszönhetően az első tanév teljes mértékben ingyenes valamennyi résztvevő számára, de a további években sem kell a fiataloknak mélyen a zsebükbe nyúlniuk, hiszen csupán 10 ezer forint az éves tandíj, a fennálló három évben. A hátrányos helyzetű fiataloknak lehetőségük van továbbra is ingyen tanulni, nekik egy pályázat segítségével tudják biztosítani a díjmentes tanulást.

A pécsi régióvezető hozzáteszi, hogy a négy év elteltével sincs vége a képzésnek, a végzett nyolcadikos diákok ugyanis csatlakozhatnak a Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programjába is. – A képzés ezen szakaszában a fiatalok a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival ismerkedhetnek meg, mindeközben tagjaivá válnak egy intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük alakulására – teszi hozzá.

A programba június 30-ig lehet jelentkezni a szükséges adatok megadásával, és szülői ajánlással a FIT Program honlapján, ide kattintva!