Az immár negyedik alkalommal megrendezett pécsi követes adománygyűjtő program kampányidőszaka október 14-én zárul, méghozzá egy jó hangulatú rendezvénnyel a Hullámfürdőben. A szervező Pécsi Közösségi Alapítvány mindenkit vár, aki végigszurkolná a nagykövetek úszását, illetve osztozna a közösségek, alapítványok elszánt csapatainak örömében!

hirdetés
Uránia Mozi

A Swimathon során a projektgazdák kollégáikat, szimpatizánsaikat, együttműködő partnereiket kérték fel arra, hogy ússzanak vagy egyéb vállalásaikkal kampányoljanak négy héten keresztül a saját ismeretségi körükben egy közösségi adománygyűjtő felületen keresztül.

Úgy tudjuk, már több mint 10 millió forint adomány gyűlt össze a 10 szervezet javára.

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, 2023-ban hat pécsi projekt ugrott fejest a 28 napos kampányidőszakba, a Pitypang Művészeti Alapítvány, a KÖSZI Egyesület, a Lakni Kell, a Játszó-tér Egyesület, a Hullámhegyek – hullámvölgyek – Napfogyatkozás Egyesület, és persze a szervező Pécsi Közösségi Alapítvány.

Újdonság volt emellett idén az, hogy az országban működő és alakuló közösségi alapítványok, valamint az őket összefogó Gyökerek és Szárnyak Alapítvány is a pécsi Swimathonban ugrott fejest. Így megismerhettük az Egri, a Ferencvárosi és a Jóbuda Közösségi Alapítványt, és az ő égiszük alatt induló nagykövetekkel is találkozhatunk szombaton.

Október 14-én, 9 és 12 óra között tehát várnak mindenkit a Hullámfürdőbe a záró örömcsobbanásra!

A kampányok alakulásáról, a projektekről és a nagykövetek vállalásairól ITT lehet olvasni bővebben.