Folytatja a közműfelújításokat a Tettye Forrásház

A Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-korszerűsítés.

A Honvéd utcába ért az egyetemvárosi víziközmű-hálózat felújítása: a több utca ivóvíz- és szennyvízhálózatának korszerűsítését magába foglaló, több mint 200 millió forint értékű beruházás aktuális ütemében október 28-tól a Honvéd utca ivóvízvezetékét és a leágazó utcák fő bekötését cseréli ki a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a Budai Nagy Antal utca és a Szigeti út között. A régi PVC vezetékek helyett nagy teherbírású, időtálló gömbgrafitos öntöttvas cső, illetve KPE vezeték kerül a földbe több mint 300 méter hosszan.

A felújítás első üteme nem zavarja a Honvéd utca autós forgalmát, a Budai Nagy Antal utcától a Váci Mihály utcáig tartó szakaszon a parkolóban és a zöld sávban fognak dolgozni a szakemberek. (A Budai Nagy Antal – Veres Péter utcák közti parkolót október 29-én reggel 8 órától várhatóan kb. 3 hétig nem lehet használni.) A leágazó utcák – amelyekbe 6-10 méter hosszan nyúlik be a felbontás – a környező utcákról megközelíthetőek maradnak.

A korszerűsítés későbbi ütemében (a Váci Mihály utcától a Szigeti útig tartó részen) elkerülhetetlen lesz az útszűkület, de ekkorra a Kürt utcát teljes hosszában használhatják már az autósok. A munkálatok alatt a PTE ÁOK 400 ágyas klinikához végig biztosított a mentők behajtása. Egy későbbi ütemben a Honvéd utca szennyvízhálózata is megújul, a korszerűsítés várhatóan 2020-ban zárul.

Félpályás forgalomkorlátozás a Málomi úton

A belvárost Kertvárossal összekötő kerékpárút kialakításához kapcsolódóan október 28-án vízvezeték-felújítás kezdődik a Málomi út Olga utca – Keszüi út közti szakaszán. Az Olga utcától északi irányba haladó korszerűsítés miatt a nyugati sávot hétfőtől 30 méteres szakaszokban lezárják, a forgalmat jelzőlámpás irányítás segíti. Egy-egy szakaszon kb. egy hétig marad a munkavégzéssel haladó útzár, ezt követően ideiglenesen helyreállítják az adott szakaszt.
A rekonstrukció során 170 méter hosszan újítják meg a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei a vízhálózatot és 9 ingatlan ivóvízbekötését cserélik – a munka várhatóan november végén zárul.

Négy napra lezárják a Szent István teret az őszi szünetben

A Szent István tér – Ferencesek utcája találkozásánál lévő vizes csomópont átépítése miatt október 28-án 9 órától október 31-én 18 óráig teljes szélességben lezárják a Szent István tér felé vezető útszakaszt a Szent Ferenc szobornál, ez idő alatt nem lehet autóval délről megközelíteni a teret. Alternatív útvonalként a Hunyadi János utca felőli behajtás, Esze Tamás utca irányába való kihajtás áll rendelkezésre.
A lezárást tervezetten az őszi szünetre időzítették a szolgáltatók, amikor egyébként is kisebb a közúti forgalom.
A fenti időszakban a 44-es busz terelőútvonalon jár, részletek a Tüke Busz Zrt. honlapján találhatók.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. köszöni a lakosság és a közlekedők együttműködését, türelmét, amellyel segítik a munkálatokat!

2019. október 25.

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

hirdetés