Folytatódik a munka Nagyárpádon: tovább épül a jelzőlámpás csomópont

A téli leállást követően február 12-én, hétfőn folytatódik az önkormányzat megbízásából Nagyárpádon a jelzőlámpás csomópont kialakításának munkálatai. A részletekről a Biokom NKft. tájékoztat.

A beruházás során a forgalomirányító jelzőlámpák kiépítésével együtt a csomópont három ágán új lámpás gyalogátkelőhelyek létesülnek. Az 57-es úti főágakon a jelenlegi 1-1 forgalmi sáv mellett mindkét irányból önálló balra kanyarodó sávok készülnek, továbbá a csomópont vízelvezetését is korszerűsítik és a burkolat is megújul.

A kivitelezés során az érintett közművek kiváltása is megtörténik, valamint a hiányzó szakaszokon a járda és a járdakapcsolatok is megépülnek.

Az első szakaszban zajlott a csomópont keleti, északi és nyugati ágán a burkolat szélesítése. A következő időszakban a déli oldalon folytatódik a burkolatépítés. Ezt követi a járdaépítés és a jelzőlámpák telepítése.

Zárásként a csomópont mind a négy ága új kopóréteg beépítésével összesen 300 méter hosszon megújul.

Tehát február 12-én, hétfőn 12 órától a Kemény Zsigmond utca a Kanizsai Dorottya utcától északi irányba egyirányú forgalmú lesz a Kemény Zsigmond utca 50. számig. A zsákutca előjelzésére az 58-as úton és a Faiskola utcában sárga hátterű előjelző táblák figyelmeztetik majd a közlekedőket.

A forgalmirend-változás érinti a Nagyárpádra közlekedő autóbuszokat is:

  • A hátralévő időben a 42-es és a 42Y járatok Nagyárpádról a Főpályaudvar irányába változatlan útvonalon közlekednek valamennyi megállót érintve.
  • A Főpályaudvarról Nagyárpád irányába közlekedő járatok munkanapokon 8 órától 17 óráig a Siklósi út – Kanizsai Dorottya utca útvonalon közlekednek, érintve a terelőúton levő megállókat.
  • A terelés ideje alatt a Nagyárpád felé közlekedő járatok az Interspar, Temető keleti kapu, Csárda és Községhatár megállókat nem érintik.
  • Szabad és munkaszüneti napokon, illetve munkanapokon 8 óra előtt és 17 óra után a járatok az eredeti menetrend szerinti útvonalon közlekednek Nagyárpád irányába.

A munkavégzésre és forgalomkorlátozásra munkanapokon 8 és 17 óra között kell számítani, ekkor sávlezárás mellett jelzőlámpa szabályozza a közlekedést. Az 57-es úton a nap végén mindkét sáv járhatóvá válik.

A munkálatok várhatóan idén májusban fejeződnek be.

Hirdetés