Gólzáporral idézték fel a múltat a pécsi futball nagy alakjai

Igazi focimatiné volt ma Pécsett, a PMSC Öregfiúk csapata játszott ugyanis gálameccset a Magyar Öregfiúk Válogatottal. A gólgazdag, 9 találatot hozó meccset végül a pécsiek nyerték meg, de a lényeg ezúttal valóban nem a végeredmény volt.

Ha leírjuk Kónya Mihály, Palaczky János, Megyeri Károly, Bodnár László, Tomka János vagy épp Márton Gábor nevét, a pécsi foci szerelmeseinek nem is nagyon kell többet mondanunk. Róluk szólt ugyanis ez a vasárnap délután.

A PMFC mai csapata, Tiszakécske elleni szezonzárója előtt egy igazi gálameccset nézhetett meg a város futballszerető közönsége. A régi pécsi nagyok, kiegészülve néhány nem olyan régi naggyal (Gaál Miklós, Sólyom Csaba, Herbert Roland), az igencsak veretes névsorral érkező Magyar Öregfiúk Válogatottal csaptak össze, és bizony a nemzeti csapatban is számos olyan játékos lépett pályára, akinek biztosan nem volt szüksége GPS-re, hogy ide találjon a Mecsek lábához. Legalábbis Fehér Csaba, Tököli Attila és Gera Zoltán esetében joggal feltételezhettük ezt.

A derbi kicsit lassan indult be, az első félidőben inkább helyzetből volt sok, gólból nem annyira. Legalábbis egy gálameccsen az 1-1-es eredmény egy játékrész alatt azért túlszárnyalható. És a szünet után meg is mutatták a résztvevők, hogy megy még a gólzápor is. A válogatott pécsi különítménye ráadásul át is öltözött piros-feketébe, igaz, eleinte úgy tűnt, hogy ez nem lesz perdöntő, sőt. Az öregfiúk válogatott gyorsan lőtt ugyanis kettőt a második félidő elején – 1-3-tól kezdve azonban beindult a PMSC-henger, futószalagban jöttek a hazai gólok. A félidő előtt címeres mezben a Sólyom Csaba kapuját bevevő Tököli Attila pécsi felsőben még kettőt vágott, de betalált Fehér Csaba (az ő gólját Megyeri pazar cselei előzték meg) és a legnagyobb ovációt okozva Gera Zoltán is – azért még így, az aktív játéktól már visszavonulva is jó volt látni pécsi mezben Gerzsont.

A legendák csatája végül legendásnak mondható, 6-3-as végeredménnyel zárult. Azonban a legnagyobb taps a lelátóról a lefújás után érkezett. A PMFC ugyanis bepótolta egy régi elmaradását, és méltóképpen elbúcsúztatta a klub korábbi kiváló játékosai közül Tököli Attilát, Fehér Csabát, Márton Gábort és Gera Zoltán. Sőt, az egyéb elfoglaltságai miatt távol maradó Katzirz Béla és Dárdai Pál is megkapta a megérdemelt ujjongást.

Végezetül Mészáros Ferencet is köszöntötték – a pécsiek korábbi játékosa és edzője meg is érdemelte a gratulációt, oroszlánrészt vállalt abban, hogy létrejöhetett ez a mai délután, régi sztárokkal, remek cselekkel, pazar gólokkal. Bónuszként ráadásul még az idő is csodás volt.

PMSC Öregfiúk–Magyar Öregfiúk Válogatott 6-3 (1-1)
Gálameccs. Pécs, 1000 néző. V.: Ábrahám Attila (Vörös, Georgiu).
PMSC Öregfiúk: Sólyom – Kónya M., Szabados, Palaczky, Gaál M. – Lehota, Orlovics, Kulcsár, Vén – Gállfy, Gyánó. Edző: Mészáros Ferenc.
Cserék: Bodnár, Gera, Tököli, Márton, Fehér Cs., Herbert, Tomka, Kovács F.
Magyar Öregfiúk Válogatott: Vida – Fehér Cs., Márton, Nyilas, Madar – Rósa D., Pisont – Tököli, Gera, Waltner – Wukovics. Szövetségi kapitány: Gellei Imre.
Cserék: Kiss T., Szabó K., Horváth B., Egressy, Sipos J.

Gólok: Gyánó (30.), Tököli (43., 57.), Fehér Cs. (49.), Gera (55.), Gálffy (60.), illetve Tököli (13.), Kiss (33.), Madar (39.).