Gyermekotthon lakóit ajándékozták meg a jószívű pécsiek!

Immár harmadik éve szervezte meg a pécsi hatóságokkal karöltve a Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület a Mikulás-napi adományozást. Az összegyűjtött, több mint két kisteherautónyi adományt a Gyermekvédelmi Központ lakóinak vitték el, akik az ajándékozás előtt a szolgálati autókba is beülhettek.

A Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület szervezésében immár harmadik éve szervezik meg a Mikulás-napi ajándékozást számos pécsi társszervezettel. Az akcióban idén részt vett többek között a rendőrség, a tűzoltóság, a honvédség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet is, de voltak mentők, közreműködtek a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jószívű pécsi kollégái is.

A csapat csütörtök délután megkülönböztető jelzéssel a Pécs Plázától egészen a Megye utcában levő Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatig gurult, hogy megajándékozhassa karácsony alkalmával a gyerekeket.

– A pécsi hatóságokkal karöltve Mikulás-napján már nem először szervezzük meg az adományozást. December hatodikán már várnak minket a gyermekotthon lakói, hogy  ünnepi műsor keretében köszöntsenek minket – mondja Vincze Tamás, a Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület gazdasági vezetője, az akció egyik vezető szervezője.

-Mint minden évben – folytatja – az ajándékozás előtt megengedjük a gyerekeknek, hogy beülhessenek az autókba, és kipróbálhassák a szirénákat, villogókat és kikérdezzék a hatóságok munkatársait.

Ezután sor kerül az ajándékok átadására, melyekből idén Vincze Tamás szerint rengeteg, két kisteherautónyi gyűlt össze pécsi, és város hátárán túl élő jószándékú embernek köszönhetően.

– Az ajándékok között idén volt kerékpártól és a sporteszközöktől elkezdve a társasjátékon át mozi- és uszoda-belépőjegyig minden, amiből tudtak választani a gyermekotthon lakói. Az adományokat Mikulás-nap előtt több gyűjtőponton keresztül el lehetett juttatni hozzánk, így például a hatóságok munkatársai mellett a PSN Zrt. több, a Hullámfürdőbe szóló belépőjegyet adományozott, de a Pécs Pláza például majdnem félszáz mozijeggyel ajándékozta meg a rászorulókat – mondja Vincze Tamás.

A csütörtöki Mikulás-napon a pécsi székhelyű Gyermekvédelmi Központ közel hatvan gyermeke kapott ajándékot, de az összegyűjtött adományokból nem csak a pécsieknek jut, a Gyermekvédelmi Központ a többi tagintézményébe is eljuttatja belőlük. Vincze Tamás szerint a legnagyobb ajándék mégsem a kerékpár vagy a játék, hanem az is, hogy megismerhetik a pécsi rendőrök, közterület-felügyelők, honvédség munkáját, kérdezhetnek, beszélgethetnek velük, és láthatják, hogy a hatóságuk nem ellenük, hanem értük vannak.

hirdetés