Nem egy autósnak okoznak kellemetlenséget a Pécsvárad és Mecseknádasd közötti szakaszon zajló, jelentős késésben lévő útfelújítások. A 6-os út apátvarasdi viaduktjánál idén április óta, a bolondúti viaduktnál tavaly október óta zajlanak a munkálatok, azóta egy sávon, jelzőlámpa segítségével halad a forgalom. A Magyar Közút szerint még az idén lezárul a munka mindkét helyszínen.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pécshez közelebbi bolondúti völgyhídon előző év októberében kezdődtek a munkálatok, az állami Magyar Közút azt ígéri, november elejére várhatóan el is készül. A Mecseknádasd felőli apátvarasdi viadukt rendbetétele idén áprilisban indult, ez pedig valószínűleg ebben az évben kész lesz – válaszolta kérdésünkre a vállalat. Az eredeti ütemezés szerint a bolondúti völgyhíddal júniusban kellett volna végezni, de nyár végére a másik viaduktnak is kész kellett volna lennie.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elmondta, a bontási munkák után olyan, előre nem látható műszaki állapotra és ebből fakadó problémákra derült fény, amelyek külön tervezői egyeztetéseket és módosításokat igényeltek. A lényegi probléma tulajdonképpen a hídfők betonminősége volt, nem bírták volna el, nem tudták volna rögzíteni a beépítendő szerkezeteket.

Nem sok munkást látnak az arrafelé haladók

A vállalat idén a pécsi Árpád-felüljárón kívül a két mini völgyhidat újítja fel térségünkben. Előbbinél a munkálatok nemrég véget értek, de az utóbbi két szakaszon még dolgoznak.

Az apátvarasdi és a bolondúti hidak felújítása nettó 220 és 295 millió forint állami forrásból történik.

Azt mondják, van ott munkás, csak nem látjuk őket

Többen jelezték, hogy hiába a bontott útsáv és a jelzőlámpás váltakozó, egysávos forgalom, alig látnak munkásokat a helyszínen. Ezzel kapcsolatban a Magyar Közút azt írta, a külső kivitelező végzi a munkálatokat az éppen aktuális munkafázishoz szükséges emberállománnyal. Ugyanakkor szerintük a híd alatt is folynak a munkálatok, már ezért sem látni a munkásokat. Ahogy fogalmaztak: „a közlekedők kizárólag a kivitelezés egy részét követhetik figyelemmel, hiszen a hídpálya alatt végzett felújítást és az ott munkát végzőket nem láthatják”.