Harmadjára sem kelt el az Orfűi Aquapark, nincs döntés a további hasznosításról

760 millióért sem kellett senkinek, de ez várható volt.

hirdetés
Uránia Mozi

Először 1 milliárd 86 millióért hirdették meg licitre a magyar állam tulajdonában lévő ingatlant, az összeg fokozatosan ment lejjebb, harmadjára 760 millió volt a kikiáltási ár, de így sem vette meg senki.

Megkérdeztük a Magyar Nemzeti Vagyonhasznosítót Zrt-t, hogyan tovább. Azt írták, “az ingatlan további hasznosítása tekintetében még nem született döntés”.

  • A mai magyar viszonyok között irreális, hogy valaki csak úgy vesz egymilliárd forint körüli összegért vagy akár pár száz millióért egy tíz éves, felújításra szoruló, jelenlegi formájában csak a nyári szezonban működni tudó, szállodakapacitás nélküli fürdőt.
  • Talán nem véletlen, hogy senki sem licitál.
  • A turisztikai ágazatban az a gyakorlat alakult ki, hogy a fejlesztéseket általában állami “pályázati” támogatásból, állami vagy “baráti” kereskedelmi bankok hiteleiből valósítják meg.
  • Időközben a Pécs-Villány térséget turisztikai szempontból kiemeltté nyilvánította a kormány, és a nevesített települések között mások mellett Orfű is szerepel. Ez azt jelenti, hogy az itteni turisztikai vállalkozások a jövőben komoly eséllyel indulhatnak állami pályázatokon.
  • Régóta tartja magát a híresztelés, hogy az Orfűi Aquaparkra egy NER-közeli turisztikai szereplő vetett szemet.