Három program, amit ne hagyj ki a Zsolnay-negyedben

Július 13-a és 20-a között három remek programot ajánl a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.: a kínálatban szerepel kisbabáknak szóló zenés előadás, hajmeresztő kísérletek, jazzkoncert, mutatjuk a részleteket.

hirdetés

Babáknak Zene

Kisbabás családoknál sokszor felmerül a kérdés: Ugyan miért kell ismeretet átadni a természetről ilyen kicsi korban? Lehetséges ez egyáltalán? A Tamás Éva Játéktára zenekar bebizonyította, hogy érdemes is.

Előadók: Tamás Éva előadóművész, gyógypedagógus és Bogárdi Aliz zenész

A részvétel ingyenes!

Időpont: július 13. 10.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

További információkért kattints ide.

Varázsóra – Megrázó kísérletek

Vidám és hajmeresztő fizikai kísérleteket láthatunk az elektromosság és a mágnesesség témaköréből, az ártalmatlan szikráktól a „maguktól” világító fénycsövekig. A fellépő ismét ElektRozi lesz, akinek haja szála sem görbül a veszélyes villámoktól. Garantáltan megrázó élményben lesz részünk!

Időpont: július 14. 14.30
Helyszín: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont – 24-es terem

Még több infó ITT.

Vörös Niki Quartet feat. Subitz Gábor

„Left Alone” – lemezbemutató koncert

Időpont: július 16. 21.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar (esőhelyszín: E78)

„Vörös Niki virtigli jazzénekesnő, aki bármilyen jó anyagból képes minőségi jazzt alkotni. Enyhén füstös hangja beleillik a hagyományba, ötletesen, de mértéktartóan rögtönöz, érzéssel énekel, és nagyszerű összhangban működik zenészeivel. Első albumán a néhai Michel Legrand dalainak eredeti és friss jazz-interpretációit halhattuk.

Most bemutatott második lemezét a fekete amerikai énekesnő-dalszerző-színésznő és polgárjogi aktivista, Abbey Lincoln szerzeményeinek szenteli. A hazai közönség egy része talán nem is hallotta még a 2010-ben elhunyt Abbey Lincoln nevét, pedig markánsan egyéni, palástolatlan érzelmeket kifejező dalai, szenvedélyes előadásmódja és kifejező stílusa meghatározó befolyást gyakoroltak Cassandra Wilsonnal kezdve az amerikai énekesnők új generációjára. Nem véletlen, hogy Nikiék új albumát, melynek anyagát a trombitás Subicz Gábor játéka is gazdagítja, ez a csodálatos művésznő inspirálta

– írta Pallai Péter.

Vörös Niki – ének, Subicz Gábor – trombita, szárnykürt, Vörös László – zongora, Csuhaj-Barna Tibor – bőgő, Jeszenszky György – dob

Tudj meg többet a koncertről innen.