Izgalmas színek, vagány rövid hajak, frufru: bevállalós lesz idén is a hajtrend, de azért a klasszikus fazonok is megmaradnak, akárcsak a természetes színek. Most minden pécsi beújíthat egy más frizurát magának – és nem csak a hölgyekre gondolunk!

Bár minden évben, sőt évszakban történik valamilyen figyelemre méltó újítás a divatban, nem feltétlenül kell gyökeres változásokon átmenni egy kis stílusfrissítésért – idén a természetesség hívei és az extrém hajfantáziák kedvelői is találhatnak izgalmas lehetőségeket. Szilovics Nikével, a pécsi Gold Hair tehetséges tulajdonosával, fodrászával foglaltuk össze, milyen lesz a 2019-es hajtrend.

A frufru mindent visz

Tavaly a göndör haj volt a kedvenc, ez most is marad, nagyon sokan megszerették ezt a típust, megtanulták, hogyan kell kezelni: habot kell rá kenni, majd szépen megszárítani. De nem a „szalmás” tincsekre gondoljunk, hanem az igazi ápolt loknikra – mondja Szilovics Niké.

A göndör hajat megfelelően kell ápolni, mert idén is trendi marad…

A frufru lesz idén a befutó, ez már most is látszik, pedig csak év eleje van. Az elmúlt években az úgynevezett oldalfrufru hódított, most az újdonság a teli frufru lesz, szépen kipuhítva, lágyan ritkítva. Persze minden függ az arcformától is, kerekarcúaknak nem ajánljuk a teli, tömött frufrut, inkább azoknak, akinek magasabb a homloka – teszi hozzá a fodrász.

És idén nem csak hölgyek kérik a frufrut!

A pécsi szakember szerint amilyen hévvel jött néhány éve, idén már nem annyira nagy siker a hajtetoválás, illetve nyáron biztosan vissza fog térni, mikor a melegben mindenki inkább felköti a haját és így mutatna egy kis mintát. Viszont az a hátulütője, hogy pár hét, és olyan, mintha nem is lett volna; ezzel sűrűn kell járni fodrászhoz.

A hajtetkó kezd kimenni a divatból, vajon nyáron még újraéled?

Minél rövidebb, annál jobb

Szilovics Niké szerint egyre többen kérnek rövid hajat, és a pixie-fazon az, ami nagyon megy, ez egy vagányabb rövid frizura, amit elegánsan is lehet viselni, egyszerű a kezelése, pikkpakk be tudja otthon is állítani magának mindenki.

A pixie nagyon menő idén
Bevállalós rozéarany melír

A fodrász azt is megjegyezte, egyre több idősebb, középkorú hölgy választja a rövid frizurát, hogy fiatalosabbak legyenek, nekik ajánlja főként a pixie- és a bubiformákat.

Akik nem akarnak megválni hosszú hajkoronájuktól

A bob és a long bob, röviden: „lob” töretlen sikerű már jó ideje, annak való igazán, akinek hosszú a haja, és csak egy kicsit akarja feldobni a formáját, stílusát. – Válltól indul a legrövidebb rész, előrefelé hosszabbodik, leginkább göndörebben vagy lazább hullámokban hordják, csak bele kell túrni és ennyi az egész, de egyenesen is nagyon jól néz ki – emeli ki a pécsi fodrásznő.

Természetes hatású szőke

Hajszínrajongóknak: izgalmas árnyalatok a palettán

Leginkább az ezüst hódít 2019-ben is, a fiatalok furcsa mód rajonganak érte Szilovics Niké szerint. A kék és a barack is menő lesz, valamint az epernek és baracknak a keveréke, ami nagyon hasonlít a rozéaranyra, ami két éve volt sláger. A sellős, unikornisos fehér-rózsaszín-kék-zöld színű hajakat viszont annyira nem vállalják be a hölgyek, utcai viseletként nem igazán működnek szerinte a mindennapokban.

A fiatalok imádják az ősz hajat, vajon mi lesz pár év múlva?
A kék az idei kedvenc!

A színátmenetes ombre sem érdekes idén, de a finom, többárnyalatú balayage maradt, illetve újdonság az úgynevezett negatív tér, ami azt jelenti, hogy a natúr hajba teszünk egy kontrasztosabb színt, ezzel feldobva az eredeti hajszínt – folytatja a fodrász.

A klasszikus színek: csokoládébarna, szőke, burgundi

A hajszobrász szerint a természetes árnyalatokat tekintve a pécsi hölgyek nagyon szeretik a barna színeket, például a csokiszínt, illetve a barnának bejött egy nude (természetes hatású) árnyalata is, a gombbarna.

A burgundinak is vannak idén természetes hatású árnyalatai

A nude alapból is divatos, szőkében és barnában egyaránt, és trendi még a burgundi is, melynek szintén vannak nude árnyalatai.

Az is megfigyelhető idén, hogy sokan szeretnének megszabadulni a sötét hajszínüktől.

Férfi hajtrend

A szamurájkonty a múlté, a férfiaknál a klasszikus hajvágás jellemző, viszont egyre többen kérik, hogy az oldalsó részeket borotválva kezdjem, majd folyamatosan fölfele emelkedjen a fokozat, ez nagyon felkapott lett – avat be a szakember.

Sokan a nagyon rövid géppel letolt hajat kérik, szintén borotválós-átmenetes verzióban, így kevés a gond vele. Újdonság lesz még, hogy a férfiaknál is bejött a frufru, bármilyen meglepő is – zárja a pécsi fodrász.

hirdetés

Hirdetés