Hét osztályt hazaküldtek a PTE gyakorló iskolájából

A PTE Gyakorló Általános Iskolája és Gimnáziuma az Őz utcában - Fotó: Google Street View

A Deákból alsós és felsős osztályokat is hazaküldtek, miután kiderült, hogy az intézmény egyik tanárának pozitív lett a koronatesztje.

Lapunk információi szerint ezen a héten biztosan otthon maradnak a gyerekek “megfigyelésre”.

Úgy tudjuk, az iskola két tanára eddig is karanténban volt egy másik pécsi iskolához kötődő igazolt fertőzöttel való kapcsolat miatt. A most pozitív tesztet produkáló pedagógusnak tünetei voltak, azért került sor a tesztelésre. Emiatt három további tanár is karanténba került.

A gyerekek ezekben a percekben hagyják el az iskola épületét.

FRISSÍTÉS: A PTE közleményt adott ki hétfőn délben a témában:

Szeptember 13-án, vasárnap este a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája egyik pedagógusának pozitív eredményt hozott a koronavírus tesztje. Ő már a múlt héten nem volt iskolában, szeptember 5. óta táppénzen van. A járási népegészségügyi osztály tisztiorvosának közreműködésével azt a hét osztályt, akikkel szeptember 3-án és 4-én még volt órája, hazabocsátotta ma reggel az iskola. Természetesen amíg a szülők nem tudnak értük jönni, felügyeletet biztosít a diákok számára az intézmény. Az osztályok és az érintett tanárral kontaktált további öt pedagógus egy hétre járványügyi megfigyelés alá kerülnek, és ez alatt az idő alatt digitális oktatást rendelnek el számukra. 

Az intézmény a köznevelési intézmények számára kiadott eljárásrend szerint azonnal megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés.”

Eddig Pécsett egy osztály került karanténba:

Koronavírusos lett egy babitsos diák, karanténba került az osztály

Hirdetés