Hétfőn a belvárosban folytatódik a fertőtlenítés

A belváros-Kertváros-Uránváros útvonalon folytatódik a tegnap Meszesen megkezdett munka.

A koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében a Biokom péntektől megkezdte a forgalmasabb buszmegállók, valamint a forgalmasabb járdaszakaszok (üzletek, gyógyszertárak környéke), illetve ezek környezetében lévő köztéri hulladékgyűjtők, köztéri bútorok, táblák, korlátok fertőtlenítését – írja a városháza közleménye. Platóra szerelhető, valamint háti motoros permetezőkkel fertőtlenítő folyadékot juttatnak a közterületekre.

A munkát munkanapokon, 16 és 24 óra között végzi a társaság. A fertőtlenítés pénteken a keleti városrészben indult, hétfőtől a Belváros-Kertváros-Uránváros útvonalon folytatódik. Az intézkedés visszavonásáig a szóban forgó területeket folyamatosan fertőtleníti a Biokom, azaz az uránvárosi helyszínek után ismét a keleti városrész következik.

A társaság azt kéri a gyalogosan közlekedőktől, hogy az éppen zajló munkák helyszínétől – saját biztonságuk, illetve annak érdekében, hogy a kijuttatott készítmény megfelelően kifejthesse hatását- maradjanak távol.

Pécs önkormányzata azt kéri, hogy mindenki, aki teheti, maradjon az otthonában – ezt semmilyen más óvintézkedés nem helyettesíti.

INNEN lehet letölteni az érintett közterületek listáját.

Meszesen kezdték meg a közterületek fertőtlenítését

Hirdetés