Hetvenévnyi munka méltó lezárása: Tillai Aurélt búcsúztatták a művészeti karon

Tillai Aurél búcsú

Közel a 93. életévéhez, a 70 év aktív egyetemi munkát végleg befejezve ünnepélyes keretek között búcsúztatták el a napokban Tillai Aurélt, városunk Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas karnagyát, zeneszerzőt, főiskolai oktatót, érdemes művészt.

Az eseményre szeptember 13-án került sor a PTE Művészeti Kar Liszt Ferenc Hangversenytermében, ahol dr. habil Lengyel Péter, a Művészeti kar dékánja, és volt tanítványai: dr. Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosa, dr. Kovács Szilárd Ferenc, a PTE MK Zeneművészeti intézet igazgatója, prof. dr. Lakner Tamás tanszékvezető, dr. habil. Antal Laura adjunktus búcsúztatta őt ünnepélyes keretek között – írta a PTE.

Az ének-zene szakos hallgatókból álló kórus pedig stílusosan dallal köszönte meg a 70 évnyi példaértékű munkát, és kívántak neki pihenéssel teli, békés nyugdíjas éveket erőben, egészségben.

Tillai Aurél professor emeritus 1952-ben kezdett a PTE Művészeti Kar jogelődjeinél tanítani. A tanítással egyidejűleg vezette a Pécsi Kamarakórust, közben megválasztották Pécs díszpolgárának, megkapta a Kossuth-díjat, két éve pedig a pécsi polgárok Tüke-díját. Egész életpályáját az elhivatottság, a zeneművészet területén végzett nemes és sokoldalú tevékenység jellemezte. Nem csak a magyar kóruskultúra nagykövete, hanem a pécsi zenei kóruséleté, zeneszerzésé és zenepedagógiáé is. Mindent elmond kiemelkedő és nagyszerű pályafutásáról az a közel két tucat jelentős elismerése, amelyet elnyert.

Hirdetés