Hiába focizta le a Győrt, kikapott a PMFC a szezonnyitón

Hegedűs (balra) csereként beállva is a pécsiek egyik legjobbja volt, de ő sem tudta ponthoz segíteni együttesét – Fotó: eto.hu

Szezon eleji formának nyomát sem mutatta a lendületesen és szépen játszó PMFC a Győr vendégeként, mégis vereséget szenvedett a focitavasz nyitányán.

hirdetés
Uránia Mozi

A tavaszi rajtra készülve Vas László azt mondta, hogy nem szabad a Győr tizedik helyéből kiindulni. Szerinte ugyanis a kisalföldi gárda sokkal többre hivatott annál, mint amit az őszi eredményei mutatnak.

Nos, ha kizárólag a játék képét nézzük, akkor teljesen alaptalanok voltak a PMFC trénerének félelmei. Futóék ugyanis játékban totálisan ledominálták ellenfelüket, még idegenben is. Csak hát ugye van az a mérhetetlen nagy közhely, hogy a labdarúgást gólra játsszák. Ez az örökigazság pedig most a Munkásnak fájt sokkal, de sokkal jobban.

A Győr ugyanis az első alkalommal, amikor eljutott a Helesfayt helyettesítő Hermány kapujáig, azonnal betalált. Sőt, a második ilyen alkalomból is gól lett (mindkétszer Priskin volt eredményes), így az első félidő derekán pár percre bizony azért meg is rogyott a Pécs. Ekkor egy ízben szükség is volt Rácz nagy mentésére, hogy ne dőljön el már a szünet előtt a meccs. Amint összekapta azonban magát kicsit a PMFC, mintha egy teljesen más mérkőzés kezdődött volna. Már a szünetig is nagy fölényben játszott Vas László együttese, a félidő után, Hegedüs beállásával pedig igazából leiskolázta a Győrt.

Sokszor olyan érzése volt az embernek, mintha a hazaiak nem is lennének a pályán. Ennek pedig az 59. percben meg is lett az eredménye. Egy erőszakos labdaszerzés, és a győri kapus ügyetlenkedése után Óvári szépített. Ekkor pedig joggal érezhette úgy minden pécsi szurkoló, hogy csupán idő kérdése az egyenlítés. Nos, abból úgy tűnik, sajnos kevés volt. Merthogy hiába dolgozott ki nagy helyzeteket a PMFC, hiába volt nagyon közel a gólszerzéshez Hegedűs, Óvári, Futó és Króner is, vagy Gundel-Takács védett nagyokat, vagy pár milliméter hiányzott az üdvösséghez.

A szívvel, a lelkesedéssel sem volt baj, hiszen a 93. percig robotolt a Pécs. Azonban ezen az estén ez most így sem ért pontot. Kikapott tehát első „tavaszi” meccsén a PMFC, még, ha egyáltalán nem is érdemelt vereséget. Ezzel le is csúszott a dobogóról, azonban ha ezt a mentalitást, pláne ezt a játékot tudják tovább vinni Bartháék, akkor nem is kérdés, hogy az első két hely egész tavasszal lőtávolban lesz.

WKW-ETO FC Győr–PMFC 2-1 (2-0)

Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 22. forduló. Győr, zárt kapuk mögött.

WKW-ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács, Lipták, Temesvári, Fejes – Bagi (Sipos, 68.), Kiss M., Berki, Erdei (Sipőcz, 68.) – Priskin, Májer (Szabó T., 88.). Vezetőedző: Csató Sándor.
PMFC: Hermány – Sági (Króner, 46.), Rácz (Keresztes, 83.), Preklek, Katona – Futó –  Grabant (Hegedüs, 46.), Bartha (Tihanyi, 61.), Óvári – Kónya, Adamcsek (Geiger, 61.). Vezetőedző: Vas László.

Gólok: Priskin (13., 24.), ill. Óvári (59.)

A forduló további eredményei:

Békéscsaba–Ajka 0-3
Budaörs–Szolnok 0-0
Csákvár–Vasas 2-3
Dorog–DEAC 2-1
Nyíregyháza–Soroksár 0-0
Szentlőrinc–Szeged 2-1
DVSC–Siófok 2-1
Haladás–Gyirmót 1-3
Kazincbarcika–Kaposvár 0-0