Idegenben nyert fontos rangadót a PMFC

Az idei 5. gólját szerző Tóth-Gábor Kristóf találatával 1-0-ra nyert a PMFC labdarúgócsapata Győrben.

Az még hagyján, hogy továbbra sem tud kikapni a Pécs a Merkantil Banki Liga idei szezonjában, de ráadásképp Weitner Ádám együttese ezúttal idegenben tudott bravúros győzelmet aratni. Merthogy a Győr otthonába eddig nem nagyon jártak nyerni az ellenfelek, nem is véletlen, hogy a fordulót megelőzően ugyanúgy 13 ponttal állt a tabella élmezőnyében a kisalföldi alakulat, mint PMFC.

A Pécs idei szereplésére sok rosszat nem lehetett mondani, hiszen hét kör után is veretlenek voltak Ráczék. Az egyedüli rossz szájízt talán az okozhatta, hogy három idegenbeli meccséből egyet sem tudott megnyerni a Munkás. És valljuk be, előzetesen nem úgy tűnt, hogy majd épp Győrben lesz meg az első siker Pécstől távol. Nos, bő fél órával a kezdés után már egy jókora lépéssel közelebb volt ehhez a PMFC, Tóth-Gábor Kristóf jóvoltából ugyanis megszerezte a vezetést. A pécsi csatárra eddig nem lehet panasz, hiszen ez már szezonbeli ötödik találata volt. És mint később kiderült, három pontot ért!

Weitner Ádám legénysége ugyanis végig meg tudta óvni a kapuját a góltól, ezzel pedig nagyon fontos, és nem kevésbé értékes győzelmet aratott. Így nyolc kör után – továbbra is veretlenül – 16 ponttal a tabella harmadik helyén áll, a második Gyirmót csak azért előzi meg, mert eggyel több győzelme van.

ETO FC Győr–PMFC 0-1 (0-1)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 8. forduló.
ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Ba., Papp, Fodor, Csonka – Benczenleitner, Toma, Kiss M. (Kiss Be., 46.), Tuboly (Vitális, 61.) – Óvári (Kovács, 61.), Babati (Bacsa, 75.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 58.), Rácz, Katona, Hadaró – Széles (Takács Zs., 87.) – Kocsis (Kónya, 75.), Kesztyűs, Nikitscher, Hegedűs (Svedyuk, 58.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitmer Ádám.

Gól: Tóth-Gábor (34.).

A 8. forduló további eredményei

Budafok–Békéscsaba 1-0
Csákvár–Gyirmót 1-2
Mosonmagyaróvár–Dorog 1-1
Nyíregyháza–Kazincbarcika 4-2
Soroksár–Szeged 1-1
Siófok–Tiszakécske 0-0
Haladás–Ajka 0-0
Kozármisleny–Szentlőrinc 1-2

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés