Így lehet bejutni a pécsi Koronavírus Ellátó Központba

Fotókon mutatjuk, merre menjen, aki a koronavírus tüneteit észleli magán.

hirdetés
Uránia Mozi

Külön Koronavírus Ellátó Központot állított fel a PTE Klinikai Központja, mely a volt Megyei Kórház épületében található – írtuk meg nemrég az egyetem közleménye alapján.

A PTE Klinikai Központja azt kérte, hogy akinek akut felső légúti tünetei vannak (lázas, köhög vagy hirtelen jelentkező légszomja van), a Koronavírus Ellátó Központot keresse fel a Sürgősségi Betegellátó Osztály helyett.

A központot a volt Baranya Megyei Kórház „T” és „C” épületében alakították ki, mely a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utcából közelíthető meg.

FRISSÍTÉS 19.15: Az egyetem újabb közleményt juttatott el lapunkhoz, amiben azt írják, először a háziorvosát keresse meg telefonon az, akinek a fentebb felsorolt felső légúti tünetei vannak. Amennyiben a háziorvosa úgy ítéli meg, hogy további kivizsgálása indokolt, akkor a Koronavírus Ellátó Központot keresse fel a Sürgősségi Betegellátó Osztály helyett. Azt kérik, a Központba lehetőleg ne tömegközlekedéssel jusson el a beteg.

Fotókon mutatjuk, hogyan lehet bejutni a központba. Nem olyan egyszerűen egyébként.

  1. NEM a Kórház téri főbejáratot kell használni, tehát NEM a képen látható bejáraton kell bemenni a központba.

 

2. A Kórház tér felől a Garay utcába kell fordulni, és tovább kell menni az első kereszteződésig, ahol balra fordulunk.

 

3. Ez a Szendrey Júlia utca eleje, a végén már látható a bejárat.

 

4. Az utca végétől kordonok mutatják a kijelölt útvonalat, a kordonok először jobbra kanyarodnak és egy sátorhoz vezetnek.

 

5. Ide. Ez az első ellenőrző pont. „Jelentkezési pont” – ez a felirat olvasható rajta. Ide érve egyébként szinte biztosan elénk jönnek már az épületből egészségügyi szakemberek. Illetéktelenek nem hogy az épületbe nem léphetnek be, de már a sátorba sem.

 

6. A kordonok a sátortól visszafordulnak, egy közvetlenül a bejárat előtt álló szűrőkamion felé. Hogy a szűrés konkrétan itt történik-e vagy ez csak egy újabb ellenőrzési pont, arról nincs információnk.

FOTÓK: Müller Andrea