Így ropták a világ legjobbjai Pécsen

Szombaton tartották a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Standard Táncok Formációs Világbajnokságát, amire hét országból érkeztek versenyzők, többek között Oroszországból, Lengyelországból és Mongóliából is. 

hirdetés
Uránia Mozi

A 2016-ban nagy sikerrel megrendezett Standard Táncok Formációs Világbajnoksága után ismét bizalmat szavazott a Művészeti Iskolának és a Szigo Táncsport Egyesületnek a legrangosabb táncosokat tömörítő és képviselő szervezet, a Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF), így november utolsó hétvégéjén ismét a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok adhatott otthont a világversenynek.

A megmérettetésre a világ hét országából érkeztek táncosok, valamint két magyar csapat is megmutathatta tudását. A pécsi Szigo Ktse egy különleges, látványos koreográfiával készült és nem csak a közönség, de a zsűri tetszését is elnyerte, hiszen hatodik helyen végeztek.

Az első helyet egy orosz tánccsapat szerezte meg, akik egy humoros, focis előadással nyűgözték le a bírákat.

Az eseményen adta át Madaras Zoltán a Baranya Megyei Önkormányzat elnöki különdíját is, amit Kapronczai József tánctanár, a Szigo Kulturális TáncSport Egyesület alapítója kapott több évtizedes táncpedagógusi és közösségépítő munkájáért.