Így változik a betegfelvételi rend a pécsi rendelőkben

Az Emberi Erőforrások Minisztérium április 30-i központi rendelkezése szerint a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények valamennyi szakrendelésén és a védőnői szolgálaton május 4-től előjegyzéssel, időpont-egyeztetés után fogadják a betegeket, továbbá szakrendelésenként 4 beteget láthatnak el – derül ki az EEI lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

hirdetés

Íme a legfontosabb változások:

  • Az intézményben a szakrendeléseken elsősorban továbbra is telefonos távkonzultáció történik.
  • Az EEI-ben kizárólag olyan szakrendelés működhet, ahol előjegyzés mellett történik a betegellátás.
  • Sürgős esetben is szükséges a telefonos egyeztetés.
  • Szakrendelésenként négy beteget láthat el az intézmény óránként.
  • Kötelező a maszk viselése.
  • Belépéskor megmérik az érkező beteg hőmérsékletét, járványügyi kérdőívet töltenek ki vele.

Tájékoztató a betegfogadási rend változásáról

Az intézményben a szakrendeléseken elsősorban továbbra is telefonos távkonzultáció történik: az orvos felméri a beteg állapotát, gyógyszert, terápiát, szükség szerint újbóli telefonos konzultációt rendel el, rögzíti a vizsgálatot a számítógépes rendszerben, indokolt esetben személyes megjelenés is szükséges lehet, ekkor előjegyzi vizsgálatra a beteget – olvasható a közleményben.

Az intézményben kizárólag olyan szakrendelés működhet, ahol előjegyzés mellett történik a betegellátás. Ennek megfelelően valamennyi szakrendelés csak előzetes telefonos egyeztetés után, időpontra tud beteget fogadni. Ez a nem beutalóköteles rendelésekre is érvényes.

Sürgős esetben is szükséges a telefonos egyeztetés, ennek megítélése szakorvosi feladat.

A járványhelyzet miatt az egészségügyi intézményekben szigorú betegfogadási rend van érvényben.

Amennyiben a beteg az előre egyeztetett időpontban nem érkezik meg a rendelésre, új időpontot kérhet. Szakrendelésenként egyébként 4 beteget láthat el az intézmény óránként.

Az intézmény területén a maszk viselése kötelező.

Belépéskor pre tirázs (előzetes vizsgálat) történik: a szakdolgozó az időpontra érkező beteg hőmérsékletét megméri, járványügyi kérdőívet tölt ki vele. A járványügyi szempontból negatív beteg kézfertőtlenítés után mehet a rendelésre – zárul az EEI közleménye.