Index: A Gyurcsány-kormány emberei a cégeknél

Ismert liberális és baloldali politikusok jutottak pozícióhoz a fővárosi cégekben, többek között megválasztották Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. igazgatósági tagjának, írta a Népszavára hivatkozva az Index.hu. Íme:

„Draskovics Tibor a lap megkeresésére csak annyit mondott, hogy »az ellenzéki összefogás pártjai keresték meg, és ő örömmel mondott igent«, de »jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy ennél többet mondjon«. Helyet kapott mellette a BKK igazgatóságában Körömi Attila volt Jobbik-, majd Fidesz-képviselő is, aki legutóbb már Pécsen indult az önkormányzati választásokon egy újabb párt, a Momentum képviseletében.

A közlekedési cég felügyelőbizottságába bekerült Czeglédy Gergő óbudai egyéni képviselő, a helyi MSZP vezetője – aki a Direkt36 nyomozása szerint üzleti kapcsolatban állt a Fidesszel – az érintett ezt visszautasította, és rágalmazás miatt feljelentette a független képviselőt. A Budapesti Közlekedési Zrt. felügyelőbizottságába bekerült Katona Tamás, aki korábban a Pénzügyminisztérium államtitkára volt, valamint a Központi Statisztikai Hivatal elnöke 1995 és 1998 között, majd 2014 szeptemberétől 2016 júliusáig az MSZP pártigazgatója.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatótanácsába beválasztották Tordai Csaba alkotmányjogászt, a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormányok államtitkárát és Kolber Istvánt, aki a Gyurcsány-kormány fejlesztési minisztere, a Somogy Megyei Önkormányzat tagja volt. Bodnár Zoltán, a Liberális Párt 2014-es főpolgármester-jelöltje a felügyelőbizottság tagja lett.

A Fővárosi Csatornázási Művek igazgatósági tagja lett Atkári János volt SZDSZ-es alpolgármester, Demszky Gábor korábbi helyettese, aki később azonban Tarlós István munkáját is segítette tanácsadóként, a felügyelőbizottságba Szabó Zoltán DK-s politikus került be.

A Fővárosi Vízművek igazgatóságába többek között Józsa István volt MSZP-s képviselő, Magyar György ügyvéd és Boruzs András, a Magyar Liberális Párt alapítója, pártigazgatója”.

Forrás: Index.hu

hirdetés