Ismét Dárdai Pál a Hertha edzője!

Ahogyan arra az elmúlt napok történései alapján számítani lehetett, ma délután a Hertha BSC saját honlapján bejelentette, hogy ismét Dárdai Pál vezeti a Bundesligában bukdácsoló berlini együttest.

hirdetés
Uránia Mozi

Azt szokták mondani, hogy kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. Nos, a Bundesligában szereplő Hertha BSC és a korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál esetében e tézis nem feltétlenül igaz. Ma délután ugyanis a német labdarúgóklub saját honlapján bejelentette, hogy a hétvégén menesztett vezetőedző, Bruno Labbadia helyét Dárdai Pál veszi át a csapat élén.

Ha ismerős a történet, az nem a véletlen műve. Dárdai ugyanis hat évvel ezelőtt, 2015 februárjában kisértetiesen hasonló körülmények között került a kispadra. A pocsékul szereplő Hertha őt nézte ki akkor arra, hogy valahogyan felrázza, és bent tartsa a berlini együttest. Most a rövid távú cél ugyanez.

Külön pikantériát ad a jelenlegi helyzetnek, hogy a hétvégén nem csak Labbadia, hanem a sportigazgató, Michael Preetz is megbukott. Az évek óta elmaradó eredmények miatt ugyanis őt is kipenderítette a Hertha vezetősége. Emlékezetes, hogy 2019-ben Preetz ötlete volt elvenni a csapatot Dárdaitól, miközben igazából mindenki elégedett volt a magyar edző munkájával.

– Egyáltalán nem az volt a tervem, hogy az U16-os csapat kispadját a felnőttére cseréljem – nyilatkozta Dárdai a Hertha honlapján kinevezése után. – Ugyanakkor senkinek sem kell elmagyaráznom, hogy mit jelent nekem a klub. Nem volt tehát kérdés számomra, hogy segítek ebben a helyzetben. Várom a feladatot, és azt, hogy együtt dolgozhassak a csapattal.

Carsten Schmidt, a Hetha vezérigazgatója is örömmel kommentálta a bejelentést. Arról beszélt, hogy Dárdai már korábban is bizonyította, képes stabilizálni egy nehéz helyzetben lévő csapatot. Schmidt biztos benne, hogy a magyar szakember képes lesz megadni azt a lökést az együttesnek, amelyre szüksége van.

Dárdaival 2022 nyaráig írták alá új szerződését, így azok a hírek, amelyek szerint csak ideiglenes jelleggel kaphatott volna megbízatást, végül falsnak bizonyultak.

A Hertha jelenleg a 14. helyen áll a Bundesligában, minössze 2 pontra a már kiesét jelentő pozícióktól. Nem ígérkezik könnyűnek Dárdai számára a Bundesligába való visszatérés, január 30-án, szombaton ugyanis a kiváló formában lévő Frankfurthoz látogat a Hertha BSC.

Fotó: AFP