Ismét nyert hazai pályán a Pécs

Adamcsek Máté góljával 1-0-re nyert a PMFC együttese a Csákvár ellen ma délután.

hirdetés
Uránia Mozi

Újabb kapott gól nélküli mérkőzést hozott le a Merkantil Bank Ligában a PMFC együttese. Az pedig ebben a szezonban már sokszor beigazolódott, hogy ha hátul hibátlant hoz a Pécs, általában a győzelmet is bezsebeli – most is így lett.

A Csákvár ellen papíron a pécsiek számítottak a favoritnak, ugyanakkor a tabella utolsó előtti helyezettje kapcsán mindenki azt mondogatja, hogy sokkal többre hivatott csapat. Persze, ettől függetlenül a Pécsnek nagy szüksége volt a győzelemre hazai pályán, hiszen Vas László tanítványai szeretnének tapadni a dobogósokra.

Ez az akart a játékban is megmutatkozott, ugyanis érezhetően a PMFC akart inkább játszani a Csákvár ellen. Bár néha akadtak periódusai a meccsnek, amikor kicsit tanácstalannak tűnt a Munkás, az első félidőben egyértelműen jobban játszott ellenfelénél. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Adamcsek révén a 34. percben, egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést is a PMFC.

Mivel a védelem Preklettel és Krónerrel a közepén remekül szuperált, az egyenlítéstől nem is kellett tartani. A második félidőben inkább csak Hegedüs sérülése borzolta az idegeket. A pécsi középpályás térde egy stoplival találkozott, fel is szakadt. A játékost le kellett cserélni, úgy tudjuk, össze is kell majd varrni a sebet.

Ezt leszámítva azonban semmi komoly izgalom nem akadt a szünet után. A legvégén még kapott egy 11-est is a Pécs, azonban Kónya előbb kihagyta azt, majd a kapusról kipattanó labdát az üres kapu fölé bombázta. Ez azonban már nem bosszulta meg magát. A Pécs nyert, ezzel pedig továbbra is versenyben van a második helyért folyó harcban.

 

PMFC–Csákvár 1-0 (1-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 25. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Molnár A. (Kiss, Vörös)

PMFC: Helesfay – Sági, Preklet, Króner, Katona – Futó (Németh, 52.) – Óvári (Kónya, 52.), Bartha (Rácz, 72.), Grabant, Hegedüs (Geiger, 60.) – Adamcsek (Bajner, 72.). Vezetőedző: Vas László.
Csákvár: Markek – Major (Albert, 71.), Tányéros (Csató, 61.), Vaskó, László N. (Vörös, 83.) – Madarász, Mim – Kocsis, Mészáros (Murka, 61.), Sejben (Baracskai, 61.) – Daru. Vezetőedző: Visinka Ede.

Gól: Adamcsek (34.)
Sárga lapok: Futó (23.), Adamcsek (50.), Katona (69.), Króner (76.).

További eredmények

Ajka–Haladás 1-0
DEAC–Szolnok 2-0
Dorog–Kazincbarcika 0-0
Gyirmót–Siófok 2-0
Nyíregyháza–Győr 1-0
Soroksár–Békéscsaba 2-0