Már a termelési vonalat tervezik a Seirennél

Balra Toru Takegawa vezérigazgató és dr. Sűdy Zoltán tanácsadó, jobbra Ruzsa Csaba, Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt., és Varga Péter, az önkormányzat gazdaságfejlesztési főosztályának vezetője

A japán Seiren vállalatcsoport pécsi irodájában egyeztettek szerda délután a pécsi önkormányzat, és a cég szakemberei, vezetői.

hirdetés
Uránia Mozi

Ruzsa Csaba alpolgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Búza téri irodában lezajlott megbeszélésen a Pécsett 42 millió eurós beruházással gyárat építő cég részéről Toru Takegawa, a Seiren Magyarország vezérigazgatója, és dr. Sűdy Zoltán tanácsadó, az önkormányzat részéről pedig rajta kívül Csúcs Zoltán, a PVF Zrt. ügyvezetője, és Varga Péter, a városfejlesztési főosztály vezetője vett részt.

Ruzsa Csaba elmondta, szó esett arról is, hogy a pécsi önkormányzat az ipari parkban további fejlesztésekkel, például útszélesítéssel, csatlakozási pontok kialakításával tudja segíteni a 170 embernek munkát adó üzem megépülését és működését.

A japán vállalat, miután megnyitotta pécsi irodáját, megkezdte a beruházás és az üzemnyitás előkészítésében közreműködő munkavállalók felvételét, de már a „termelési vonal” tervezése is zajlik. Számos leendő munkatársukat a cég külföldi gyáraiban fogják majd képezni. Az autóipari beszállító cégnek Japánban, az USA-ban, Indiában, Kínában, Mexikóban, Brazíliában, Franciaországban, Thaiföldön, és Indonéziában is van üzeme.

Hirdetés