Jön a DesignPécs: a városban a stílus lesz az úr

Idén október 1–6. között rendezik meg, immáron 6. alkalommal a DesignPécs rendezvényt, amely a DesignHét Budapest hivatalos partnerrendezvénye. Egyetemi és vállalkozói kiállítások, programok, divatbemutatók, design street, workshopok, műhelylátogatás és még számos program lesz ez alatt a pár nap alatt. (x)

hirdetés

DesignPécs 2019 – középpontban a helyi kreatív ipar

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a DesignPécs programsorozatot (október 1–6.), melyet hagyományosan a DesignHét Budapest keretében szervez meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem és a Kreatív Ipari Klaszter.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a régió kiemelkedő kreatív ipari képviselőit és a Pécsi Tudományegyetem művészeti és tervezői műhelyét, ezzel ismertetve a helyi tervezői erőforrásokat és a lehetőségek tárházát.

A DesignPécs változatos programokat vonultat fel workshopok, kiállítások, divatbemutató, pályaorientációs rendezvény és állásbörze formájában, hogy minél szélesebb körben tudja bemutatni az érdeklődők számára a helyi kreatív és kulturális iparban tevékeny vállalkozások termékeit és szolgáltatásait. Ebben segít a kamara projektje is, a Cult-CreaTE néven futó „Kulturális és kreatív ipar szerepe a turizmus fejlesztésében” címen ismert munkafolyamat.

A kirakatverseny Pécs belvárosában lesz látható. A helyi termékekből készült installációk két témát dolgoznak fel: formatervezés és ipar, baranyai dizájnerek a nagyvilágban és helyi termék, helyi érték a turizmusban.

Másik különlegessége az idei programsorozatnak az a dizájntérkép, melynek egyik oldalán Pécs belvárosa lesz látható, rajta megjelölve a DesignPécs Hét rendezvényeinek főbb programjait (amikre még lehet regisztrálni) és helyszíneit, a másik oldalán pedig számos helyi kreatív ipari vállalkozás elérhetősége jelenik meg.

További információ:

www.pbkik.hu

www.designpecs.hu

www.facebook.com/designpecs

Open4Business – nyissunk az új üzleti kapcsolatok felé biztonságosan

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network társszervezésében október 3-4-én immár negyedik alkalommal rendezik meg az Open4Business Nemzetközi Üzletember-találkozót és Konferenciát.

– Az elmúlt három évben az Open4Businesst óriási érdeklődés övezte itthon és külföldön egyaránt. Ezt szépen mutatja, hogy tavaly már 18 országból közel 200-an regisztráltak, hogy részt vehessenek a szakmai találkozón – mondja Rabb Szabolcs, a kamara főtitkára az előző évek sikeréről. – A rendezvény különlegessége, hogy nem csupán előadások zajlanak, de a jelen lévő vállalkozások lehetőséget kapnak arra, hogy számukra releváns üzleti partnerekkel találkozzanak és négyszemközt tárgyaljanak. Ennek következtében büszkén mondhatom, hogy az utóbbi pár évben számos olyan hosszú távú megállapodás és tartós együttműködés jött létre hazai és határon túli vállalkozók között, melyek mindkét fél számára hasznosnak bizonyultak.

Minden évben új programmal és lehetőséggel jelentkezik az Open4Business. 2019-ben a DesignPécs rendezvényhez kapcsolódóan a kreatív ipar vállalkozóinak tart a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala tréninget és tanácsadást, melyben minden olyan vállalkozó érintett, akinek saját terméke, logója, vagy akár csak ötlete van, hiszen piacra kerülése előtt valamilyen formában ezt „védetté” kell tennie. Ezzel párhuzamosan zajlik majd az Alkalmazott Földtudományi Klaszter nemzetközi konferenciája, valamint a Connect IT, informatikai vállalkozásoknak szóló konferencia, az Információmenedzsment Innovációs Klaszter szervezésében.

 

SZÁMOKBAN

2016 2017 2018
Résztvevő országok 14 14 18
Résztvevők száma 155 274 188
b2b résztvevők 122 145 153
Tárgyalások száma 296 367 323
Társszervezők 10 9 11

 

Íme a részletes programok

 (x)

hirdetés

Hirdetés