Jön a hidegfront, érkeznek az első fagyok

Melegedés, majd jelentős lehűlés jöhet a következő napokban. Akár az első talaj menti fagyok is megérkezhetnek – írja az Időkép.hu. 

A következő napokban egy kiterjedt anticiklon határozza meg Európa időjárását. Ennek északi peremén a következő napokban előbb melegebb, majd hidegebb levegő érkezik térségünkbe, de előtte még egy gyenge hidegfront érinti a Kárpát-medencét hétvégén.

Szombaton egy tőlünk északra elhaladó hidegfront érinti hazánkat. Gyakran megnövekedhet a felhőzet, helyenként (főként északon) gyenge eső, egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Emellett többfelé élénk, erős széllökések kísérhetik az északi szelet. Némileg visszaesik a hőmérséklet, 19-26 fokot mérhetünk.

Vasárnap és hétfőn nyugat felől enyhébb, óceáni eredetű levegő áramlik felénk.
Vasárnap napos, gyengén felhős idő jöhet, 20-26 fokos csúcshőmérséklet mellett.
Hétfőn a közeledő hidegfront miatt már helyenként megnövekedhet a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 29 fok között alakulhat. Mindkét nap délnyugati szél lesz jellemző, ami helyenként meg is élénkülhet.

Kedden egy erős hidegfront érkezését valószínűsítik a legfrissebb előrejelzések. A fronthoz kevés csapadék is társulhat, ami leginkább záporok, néhol zivatarok formájában hullhat le napközben. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat. 18-26 fokra van kilátás.

Az átvonuló front mögött hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A folytatásban legtöbb helyen napközben is 20 fok alatt alakulhat a hőmérséklet, a hajnali órákban pedig akár talaj menti fagyok is előfordulhatnak a szélvédettebb helyeken.

hirdetés