A 90 éves Pécsi Rotary Club a rászoruló gyermekek javára gyűjt a Pannon Filharmonikusok májusi koncertjén a Kodály Központban.

A rászoruló gyermekek javára ad jótékonysági hangversenyt a 90 éves Pécsi Rotary Club május 17-én a Kodály Központban. Az esten Miklósa Erika és a Pannon Filharmonikusok előadásában olyan méltán közkedvelt operarészletek hangzanak el, mint a Carmen – Habanera Bizet operájából vagy a nagysikerű Summertime Gershwin Porgy és Bess című művéből, Júlia dala Gounod Rómeó és Júliájából és a Kacagó dal Johann Strauss népszerű A denevér című operettből. A május 17-i hangversenyen a Pannon Filharmonikusokat Vass András, a zenekar állandó karmestere dirigálja.

Vass András lesz a karmester

A Pécsi Rotary Club 90 éves megalakulása alkalmából szervezett jótékonysági hangverseny teljes bevételét a tehetséges, de rászoruló pécsi fiatalok támogatására használja fel. A Pécsi Rotary Club a város egyik legpatinásabb civil szervezete. Akárcsak Miklósa Erika, az est szólistája, a szervezet sem első alkalommal áll a mostanihoz hasonló jó ügy mellé, felhívva és lehetőséget adva a segítségnyújtásra a társadalomnak.

A 30-as években sokat dolgoztak a város közügyeiért, jelentős közszolgálati tevékenységet és kimagasló karitatív feladatokat vállaltak. Adományokat gyűjtöttek szegény családoknak, adakoztak a kárpátaljai gyerekek megsegítésére, magyarországi üdültetésére, valamint pénzt gyűjtöttek a Mecseken épülő Rotary sétány kialakítására.

A Club 1942-es megszűnése után 1991-ben alapították újjá és ma a Magyarországon működő 53 Rotary Club közül is kimagasló tevékenységet folytat. Közel 100 millió forintos adomány összegyűjtésével a Pécsi Gyermekkórház műszereit, életmentő berendezéséit cserélték ki külföldi – főleg amerikai – klubok támogatásával. 2014 óta szervezői a Pécsi Rotary Adventnek, mely a város egyik legnagyobb jótékonysági eseménye. Közel húsz éve támogatják a kimagasló művészeti tevékenységű fiatalokat. Évente 6-7 Rotary Díjas életpályáját segítik a Művészeti Gimnáziumban.

A Rotary Club kimagaslóan tehetséges diákokat támogat évről évre

A Pécsi Rotary Club 33 fős tagsága folytatja az alapítók és az elődök munkáját, mely a jószándékról, a segítőkészségről, a barátságról és a humánumról szól.

A koncert szólistája, a Kossuth- és Liszt-díjjal kitüntetett koloratúrszoprán énekesnő ugyancsak szívesen támogat számára is fontos társadalmi ügyeket és rászorulókat. Önkéntes jótékonysági munkájáért az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Pro Voluntarius díjat adományozták neki.
Miklósa Erika a Pannon Filharmonikusokkal már többször állt a pécsi közönség elő és minden alkalommal képes elvarázsolni hihetetlen hangjával a Kodály Központ soraiban ülőket, így az sem meglepő, hogy valamennyi előadása telt házat vonz.

A május 17-i jótékonysági hangversenyre jegyek még kaphatók a Kodály Központ jegypénztárában vagy online a jegymester.hu oldalon.

(x)

Hirdetés