A kormány döntött a jövő évi szabadnapok, rendhagyó munkanapok felosztásáról, ezek alapján pedig érdemes rápillantani a 2019-es naptárra, hogy megnézzük, hány hosszú hétvége vár ránk. Kiderült, ehhez az évhez hasonlóan jövőre sem lesz okunk panaszkodni!

Az idei évben el vagyunk kényeztetve hosszú hétvégék, plusz szabadnapok tekintetében. Volt alkalmunk lustálkodni többek között már március közepén egy négynapos hétvégén, a május elsejét megelőző három napon és még vár ránk egy október 20-tól 23-ig tartó négynapos hétvége, illetve a mindenszenteket követő négynapos hétvége. Ezt aligha lehet felülmúlni, de azért 2019-ben is el leszünk látva hosszú hétvégékkel, összesen hat alkalommal lesz kitolva a szombat-vasárnap egy, néhol több nappal!

Az év rögtön egy négynapos hosszú hétvégével kezdődik, ugyanis január elseje egy keddi nap.

Utána a március közepi nemzeti ünnepnek örülhetünk igazán, hiszen nem hétvégére, de még nem is szerdára esik: március 15-e péntek lesz, így élvezhetjük a háromnapos hosszú hétvége előnyeit.

Még egy napot kapunk a hagyományosan háromnapos pihenésre húsvétkor, ugyanis a tavaly bevezetett nagypénteki szabadnappal és a húsvéthétfővel jövő áprilisban négynapos extra hosszú hétvége vár ránk.

Sok családi programot szervezhetünk a szabad napokra

Rossz hír, hogy október 23-a 2019-ben egy szerdai nap lesz, így csak kifújhatjuk magunkat a hét közepén, a többnapos pihenő ezúttal elmarad.

Viszont rá egy héttel, a mindenszentek napja péntekre esik, azaz újra egy háromnapos hosszú hétvége jön.

Jövőre hat teljes napig otthon gyönyörködhetünk a karácsonyfában!

A decemberi ünnepek és szabadnapok kicsit kaotikusan lesznek lebonyolítva: december 24-e egy keddi, december 27-e egy pénteki nap, de mindkettő szabadnap lesz. Ezeket viszont előre le kell dolgozni. December 24-ét hetedikén, december 27-ét pedig 14-én – ez két szombati nap. Nem lesz túl kellemes a decemberi hajrában két héten keresztül is hat napot dolgozni a hétből, de ami jár érte, az egy hatnapos karácsony, december 24-től 29-ig!

hirdetés

Hirdetés