Kengurusteaket és tintahalat is kóstolhatunk Pécsen!

Pécsett a legtöbb vendéglátóegység is nyári szünetet tartott, az újaknak pedig volt ideje kényelmesen berendezkedni, hogy szeptemberre új pompában várják a falatozni, inni vagy tevékenykedni vágyó helyieket. Csokorba szedtük a napokban nyílt, illetve a hamarosan bemutatkozó belvárosi helyeket!

Kengurusteakből készülő hamburger? Naná!

Várhatóan pár héten belül nyit a Guala Étterem & Lounge, a Széchenyi tér 16. szám alatt. A hely üzletvezetője szerint a hely a magas minőséget fogja képviselni, mind az alapanyagok, a megjelenés, de még a hangtechnika terén is.

– Ételspecialitásaink között lesznek különleges marhahúsokból, de akár kengurusteakből készült kézműves hamburgerek is. Az ételeket Kun Péter, a Kalafarm Étterem konyhafőnöke álmodja meg – árulta el lapunknak Győrfi Márton, a Guala tulajdonosa, majd hozzátette, hogy italkínálatukat is szeretnék sokszínűvé és változatossá tenni, hogy mindenki találjon kedvére valót, amit egy igényes tágas környezetben, vagy egy hangulatos teraszon fogyaszthatnak el.

Új élet költözik a volt OTP-székházba

A közelmúltban bérlőjére akadt a Király utca 11. szám alatti ingatlan a Színház téren, az a ház, amit mi csak úgy ismerünk, mint a volt OTP-székházat. A pécsiek örülhetnek a ház feléledésének, hiszen a belváros egyik legszebb, több száz négyzetméteres ingatlanja régóta üresen áll. Elértük a bérlőt is, aki bár sajnos nem árult el semmit az ingatlan jövőbeli funkciójáról és arról, hogy mikor nyitnak, de biztosította a pécsieket afelől, hogy nagy meglepetés lesz az újranyitás. A munkálatok már javában folynak, hogy új belsőt kapjon az épület.

Megújul a pécsi DRK, kávézni is lehet majd

Szeptember hatodikán nyit újra a pécsi Dorko, immár új köntösben, kibővített szolgáltatással. Mint megtudtuk, a hely továbbra is ruházati boltként működik majd, de lesz egy kis kávézó, valamint jegyiroda is, ahol a megye legtöbb koncertjére tudunk majd jegyet vásárolni is.

– Egy olyan fiatalos, vagány boltot álmodtunk meg, mely szeptembertől közösségi helyszínként is bekerülne a köztudatba. Időnként lesz DJ is a boltban, illetve lesznek dedikálások is olyan együttesekkel, akiket a DRK szponzorál; például Halott Pénz, Brains, Metzker Viki – árulta el Marsalkó Richárd, a Dorko egyik tulajdonosa.

Olaszos, tengeri ételek a Király közepén

A Király utca 19 szám alatt a Placc helyén nyílt a napokban az Azzurra Ristorante Pizzéria és Bár. Mint megtudtuk, olasz-magyar tulajdonosa van az étteremnek, így kizárólag olasz alapanyagokból olasz ételeket kínálnak.

– Igyekszünk minél több emberrel megismertetni a mediterrán ízvilágot, ezt a belső tér is tükrözi. Napi ajánlataink vannak, de van napi pizzánk is és szeptembertől keddtől péntekig 11 és 15 óra között menüvel is készülünk a pécsieknek. Ősztől lesznek továbbá gluténmentes tésztáink. Családias, vendégszerető és barátságos kiszolgálással várunk minden vendéget – mondja Szabó Tünde, az Azzurra ügyvezetője.

hirdetés
Uránia Mozi