Kérdésekkel sorozta meg a helyi Fidesz-frakcióvezetőt Csaba István

Csaba István

A pécsi közgyűlés mai, jelenleg is zajló ülésén Csaba István frakcióvezető (Pécs Jövője – MSZP) Csizmadia Péter Fidesz-frakcióvezetőnek tett fel több aktuális kérdést helyi és országos témákban.

hirdetés
Uránia Mozi

A városvezető frakciószövetség tagja, aki az MSZP Baranya Megyei Területi Szövetségének elnöke is – hangsúlyozta, ezeket a kérdéseket ugyanúgy feltehetné Kővári Jánosnak, a Fidesz-szövetséges ÖPE vezetőjének is. 

Emlékeztetett: néhány héttel ezelőtt járta körbe a sajtót a hír, hogy egy új orosz tankönyv az 1956-os forradalmat fasiszta felkelésnek nevezi, a kormány pedig sunnyog, nem hajlandó diplomáciai lépéseket tenni az ügyben. Hozzátette: a külügyminiszter a svédeket azzal fenyegeti, hogy Magyarország tovább fogja blokkolni a svéd NATO-csatlakozást, mert ott egy iskolai oktatófilmben arról beszélnek, hogy Magyarországon lezüllesztik a demokráciát. Beszélt arról is, hogy a kormány akkor sem szólalt meg, amikor Erdogan török elnök testőrei megvertek egy magyar állampolgárt Budapesten.

– Ez lenne az Önök által sokat emlegetett, „a magyar szuverenitás védelme” és a magyar emberek védelme? – tette fel a kérdést Csaba István.

Ezen kívül két kérdést tett fel Csizmadia Péter Fidesz-frakcióvezetőnek.

  • Elhatárolódnak-e, elítélik-e az 1956-os forradalmat fasiszta lázadásként leíró orosz történelemhamisítást és a magyar külügyminiszter magatartását, amiért nem tesz semmit az ügyben?
  • Elítélik-e, hogy a török elnök biztonsági emberei magyar földön, magyar állampolgárt vernek, és elítélik-e a magyar külügyminisztert, amiért  nem tesz ez ellen semmit?

Helyi ügyekben is kérdezett Csaba István a kormánypárti politikustól. Ezeket a kérdéseket korábban is feltette, választ nem kapott rájuk.

  • 2019 előtt, a fideszes városvezetése idején kellett az államnak 12,5 milliárd forintnyi működési hitelt adnia Pécsnek vagy 2019 után?
  • 2019 előtt, a fideszes városvezetés idején küldte Pécsre az állam a Magyar Államkincstár csődbiztosait vagy 2019 után?
  • Az Önök által sokat emlegetett EIB-hitelkeret szerződése 2019 előtt a fideszes városvezetés idején került megkötésre vagy 2019 után?
  • Továbbra sem határolódnak el attól, hogy Pécsett akkumulátorgyár épüljön?