KÉRDŐÍV: Pécs 10 évvel az EKF-programsorozat után – Önnek mik a tapasztalatai?

Az Európa Kulturális Fővárosa-címet immár 10 éve elnyert Pécs lakói nagy segítséget nyújthatnak Veszprémnek abban, hogy a 2023-ban szintén európai kultúrfővárossá váló várossal megosztják az EKF-programsorozat időszakának és utóéletének tapasztalatait. A Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ezért elkészített egy kérdőívet, melynek kitöltése pár percet vesz csupán igénybe.

Mint az ismert, Pécs után 2023-ban Veszprém lesz a második magyar város, amely elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Péccsel ellentétben azonban Veszprém nem egyedül érdemelte ki a kulturális főváros rangot, ugyanis pályázatába bevonta a környező régiót, a Bakonyt és a Balaton-felvidéket is, ami azt jelenti, hogy csaknem kétszáz balatoni, valamint bakonyi településsel dolgoznak együtt az „EKF 2023” programsorozat megvalósításában. Veszprém sikere egyébként azért igazán érdekes, mert 2023-ban a város egyedüliként lesz Európa Kulturális Fővárosa, míg korábban egyszerre több európai település is birtokolhatta a címet (1980 óta 60 város nyerte el a címet).

Az EKF-programsorozat megnyitóját nem felejti el, aki ott volt

A címet egy évtizede elnyert Pécs támogatni fogja Veszprémet, a tervek szerint a nyár folyamán Pécsett egy kultúrműsorral és konferenciával egybekötött „staféta-átadót” is rendeznek majd. Ehhez kapcsolódóan a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. elkészített egy kérdőívet, melyben arra kérdeznek rá a pécsiek és a Pécset ismerők-szeretők körében, hogy mit gondolnak a pécsi EKF-projektről és hatásáról. A kérdőív kitöltése pár percet vesz csupán igénybe, a tapasztalatokon alapuló válaszokból pedig nem csak a Zsolnay Örökségkezelő Nkft., hanem Veszprém is profitálhat.

hirdetés