Kérdőívet küldött Péterffy Attila a legnagyobb pécsi munkáltatóknak

Levelet és kérdőívet küldött ki Péterffy Attila, Pécs polgármestere 350 városi munkáltatónak, hogy megismerje a pécsi vállalkozások helyzetét, kilátásait és a cégvezetők véleményét. A városnak ugyanis minél pontosabban tudnia kell, milyen tartalékaik vannak a cégeknek, mi okozza nekik a mostani időszakban a legnagyobb kihívást – tájékoztat közleményében a városháza.

A közlemény legfontosabb pontjai:

  • Folyamatos a kommunikáció a városvezetés és a pécsi cégek közt.
  • A polgármester szeretné megismerni a pécsi vállalkozások helyzetét, kilátásait és a cégvezetők véleményét.
  • Szeretné feltérképezni, milyen tartalékaik vannak a pécsi munkáltatóknak, mi okozza nekik a legnagyobb kihívást most.
  • Kiemelt cél, hogy a város minél több munkahely megőrzéséhez hozzájárulhasson.
  • Péterffy Attila levelet és kérdőívet küldött a legnagyobb 350 pécsi munkáltatónak. A kérdőív online formában is elérhető, cél, hogy minél többen kitöltsék.

Íme a teljes közlemény:

Folyamatos kommunikáció a városvezetés és a pécsi cégek között – egyebek mellett ezt vállaltam a tavalyi önkormányzati választások kampányában. Megválasztásom után ebben a szellemben is láttam munkához, számos jelentős pécsi cég vezetőjével személyesen találkoztam. Megvitattuk az együttműködés lehetséges formáit, igyekeztem feltérképezni, hogy mi miként tudjuk segíteni a munkájukat, és hogy ők hogyan látják az adott vállalat jövőjét.

Ezt a párbeszédet az új koronavírus-járvány kitörése és az egészségügyi veszélyhelyzet az elmúlt hónapokban óhatatlanul háttérbe szorította, a város vezetésére másfajta feladatok hárultak.

Ez nem jelenti azt, hogy a járvány miatt kialakult válságos helyzetben ne tartanám még fontosabbnak a kommunikációt a város vezetése és a gazdaság szereplői között. Most minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy megismerjem a pécsi vállalkozások helyzetét, kilátásait és a cégvezetők véleményét. Minél pontosabban tudnunk kell, hogy milyen tartalékaik vannak, mi okozza nekik a mostani időszakban a legnagyobb kihívást. Így pontosabb képet kapunk arról, hogy mivel tudja Pécs önkormányzata segíteni a város gazdaságának újraindítását.

Természetesen kiemelt célunk, hogy minél több pécsi munkahely megőrzéséhez járuljunk hozzá.

Annak érdekében, hogy a nélkülözhetetlen információkhoz kollégáimmal hozzájussunk, és a járvány előtt megszakadt párbeszéd újrainduljon, levelet és kérdőívet küldtem ki a legnagyobb 350 pécsi munkáltatónak. Reményeim szerint a kérdőívek adatai nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy tisztán lássunk és a megfelelő lépéseket tudjuk megtenni.

Ebben természetesen nem csak a nagyobb pécsi cégekre számítok: a kérdőívet online formában is elérhetővé tesszük. Azt kérem minden pécsi vállalkozótól, hogy töltse ki, és segítse a munkánkat – minden válasz hozzájárul ahhoz, hogy a megfelelő lépéseket tegyük meg a helyi gazdaság újraindítása érdekében.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

A kérdőív ide kattintva érhető el.

Hirdetés