Készre jelentették a bálicsi lekötőt

A minap megszűnt a forgalomkorlátozás a bálicsi úton, amelyre az új lekötőút építése miatt volt szükség. Annak jártunk utána, hogy az új szakasszal kapcsolatban milyen eljárások hiányoznak még a forgalomba helyezéshez.

hirdetés
Uránia Mozi

– Köszönjük a közlekedők türelmét, hiszen hetekig csak félpályán haladhatott a forgalom a bálicsi úton, a korlátozást pénteken feloldották, ami annak köszönhető, hogy az új lekötőút kivitelezői készre jelentették a munkát – mondta el lapunknak Magay Miklós, az önkormányzat városüzemeltetési főosztályvezetője.

A régi utat teljes szélességben lehet már használni, az újat azonban még nem.

Magay Miklós arról tájékoztatta lapunkat, hogy az önkormányzat és a kivitelező között most kezdődik el a műszaki átadás-átvétel folyamata: a város mint megrendelő átvizsgálja a beruházás minden részletét, s amennyiben valamit nem talál rendben, a kivitelezőn a sor, hogy pótolja a hiányosságokat.

Ez a folyamat 1-2 hétig eltarthat még, ugyanakkor mivel egy vadonatúj útról van szó, s nem felújításról, egy úgynevezett forgalomba helyezési eljáráson is át kell esni.

Ez szokatlan lehet, hiszen a legtöbb esetben amint levonulnak a kivitelezők egy szakaszról, azon másnap autók haladhatnak. Mindez a meglévő utak felújítására vonatkozik, egy teljesen új útnál más a helyzet.

Magay Miklós elmondta: reményeik szerint a műszaki átadás-átvétel folyamata legfeljebb 2 héten belül lezárul, ezt követően beadják a járási hivatal megfelelő szervéhez a forgalomba helyezési engedélyre vonatkozó kérelmet, hogy a pécsiek mielőbb használhassák a szakaszt.