Két új négycsillagos szálloda létesítésének terveihez nyújthat támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség, közölte szombaton kora este Pécsett Guller Zoltán vezérigazgató, miután tárgyalt Vári Attilával, Pécs polgármesterjelöltjével.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával, Guller Zoltánnal egyeztetett Pécsett szombaton Vári Attila, a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület polgármesterjelöltje. A tárgyalások után tartott sajtótájékoztatón Guller Zoltán elmondta, részletesen áttekintették a pécsi és környékbeli turisztikai lehetőségeket, látnivalókat. A vezérigazgató kiemelte, a magyar turizmus EU-s átlagot meghaladó mértékben bővül és a pécsi számok is jól alakulnak. Ám a mostaninál sokkal nagyobb potenciál, lehetőség van a pécsi, villányi és harkányi térségben, ehhez viszont, ahogy fogalmazott, új lendületre van szükség.

Guller Zoltán vezérigazgató, Vári Attila polgármesterjelölt és Hoppál Péter országgyűlési képviselő a sajtótájékoztató után

Guller Zoltán vezérigazgató bejelentette, a Magyar Turisztikai Ügynökség néhány héten belül benyújt a kormányzatnak egy tervet, és támogatást fog tudni nyújtani Pécsnek arra, hogy kidolgozza két új szálláshely létesítését.

– Négycsillagos, superior minősítésű szállodákról lenne szó, egy százszobás és egy
valamivel kisebb egységről – vázolta a fejlesztéseket Guller Zoltán, aki azt is hozzátette, ez az első lépés lenne ahhoz, hogy Pécs és a térsége, beleértve a Harkány, Villány környéket is, jelentősebb turisztikai növekedést érjen el.

Vári Attila, Pécs polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, a város régióközponti szerepének megerősítése kapcsán kulcsfontosságú, hogy a turizmus gazdaságélénkítő hatása növekedjen. A most bejelentett fejlesztések segítségével is minőségi előrelépés érhető el. Pécs ma még csak egy-két napos városnak számít az idegenforgalom tekintetében, ezt növelni kell, emelte ki.