Kézfertőtlenítőket helyeznek el a pécsi önkormányzati cégeknél, intézményeknél

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a pécsi városvezetés közleményét. 

“Mivel a koronavírus Magyarország határainál is megjelent, Pécs önkormányzata időszerűnek látta, hogy megtegye az első konkrét lépéseket a felkészülés érdekében.

Az első intézkedések között arról rendelkezett a városvezetés, hogy a városi cégek, intézmények megfeleljenek a higiéniai elvárásoknak. Ennek értelmében az önkormányzat gazdálkodó szervezetei szerda délelőtt megkezdték azoknak a kézfertőtlenítőknek a beszerzését, amelyeket az oda látogató pécsi polgárok és az ott dolgozók használhatnak majd.

Péntek reggelre Pécs polgármestere megbeszélésre hívta mindazon hatóságok és intézmények képviselőit, amelyeknek egy esetleges vírus megjelenésekor szerepe lehet. Péterffy Attila a baranyai megyei kormánymegbízottat, a megyei tisztifőorvost, a PTE, annak Klinikai Központja, a katasztrófavédelem és a rendőrség képviselőit hívta meg az egyeztetésre.

A városvezetés a különböző szervek, hatóságok munkájának koordinációjában és a későbbiekben megvalósítandó intézkedések végrehajtásában is aktív részt vállal. Pécs önkormányzata minden rendelkezésére álló eszközt megragad a pécsiek folyamatos és pontos tájékoztatása érdekében ebben a témában is.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”