Hiánypótló program indul a Zsolnay Kulturális Negyedben: június 16-tól mindenki kipróbálhatja a virtuális valóság szemüvegek jelenlegi legjobbját, az Oculus Quest 2-t.

Ha valaki szeretné megtudni, hogy milyen lehetett a Holdra szállás, hogy milyen lehet súlytalanságban körbenézni a nemzetközi űrállomáson, vagy esetleg kipróbálná, hogy milyen élmény búvárkodni a tenger mélyén, annak tudunk egy nagyon klassz helyet: a Zsolnay-negyedben június 16-án nyílik meg a VR Univerzum, ahol mindenki kipróbálhatja a virtuális valóság szemüvegek jelenlegi királyát, az Oculus Quest 2-t. A hiánypótló programot június 15-én mutatták be a kultúrnegyed látogatóközpontjának felső szintjén.

A VR-szemüvegek már várják a látogatókat

– Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan újdonságot tudunk behozni a pécsiek és az idelátogatók életébe, ami a mindennapokban még nem nevezhető jellemzőnek. A virtuális valóság ugyanakkor ma már meghatározza többek között a tudomány megannyi területét, a szórakoztatóipart és a filmipart is. Ez pedig csak a kezdet, úgy gondolom, hogy a virtuális valóság előtt borzasztóan nagy jövő áll. Ennek az egyik első állomása az, hogy a Zsolnay-negyedben mindenki megtapasztalhatja, mit tudnak ezek a csúcskategóriásnak számító szemüvegek és milyen lehetőségeket rejtenek magukban – mondta az eseményen Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Bleszity Péter: „A virtuális valóság előtt borzasztóan nagy jövő áll”

Kiemelte, hogy a VR Univerzumban különböző ügyességi, felfedező, mesés, sportos vagy akár művészeti játékokat is kipróbálhatnak az érdeklődők. A szimulációs játékok nemcsak fantasztikus látványt nyújtanak, hanem ismeretterjesztésre és interaktív tanulásra is alkalmasak.

– Fontos számunkra, hogy az elérhető legmodernebb technikai lehetőségekhez és aktuális trendekhez igazítsuk a kínálatunkat. A mai fiatalok többsége ilyen eszközökkel szólítható meg, így mi is haladunk a korral – fogalmazott a ZSÖK ügyvezetője.

Mint mondta, a VR Univerzum megnyitásával a Zsolnay-negyedben már nem csak a klasszikus értelemben vett művészeti kultúra, hanem a technológiai kultúra legújabb, legmodernebb terméke is megtalálható. Hozzátette, hogy reményeik szerint azok a fiatalok és családok, akik a negyedbe a VR-szemüvegek miatt látogatnak el, egyúttal megtekintik majd az intézmény művészeti tárlatait, kiállításait is.

A sajtótájékoztatón ki is lehetett próbálni a szemüvegeket

Néhány technikai információ:

  • Eszköz: 10 darab Oculus Quest 2, 256 GB memória, 90 Hz-es képernyő, 1920×1832 pixeles felbontás.
  • Eleinte 11-féle játék közül lehet választani, de a kínálat folyamatosan bővül.
  • Egy idősávban öt személy játszhat egyszerre (csoportos bejelentkezés esetén tíz fő).
  • A megváltott jegy a választott időpontra (fél órás idősávok) érvényes.
  • Minden eszközt antibakteriális törlőkendővel tisztítanak meg minden használat után.
  • A Zsolnay-negyed munkatársai a játék során folyamatos segítséget nyújtanak a játékosoknak.

A játékokról:

A Mission: ISS játék segítségével megtapasztalhatjuk, hogy milyen az élet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén, míg az Apollo 11-ben Neil Armstrong társaként átélhetjük a Holdra szállást. Az Ocean Rift az óceán mélyére visz, a Wander segítségével térben és időben is utazhatunk, a Jurassic World-ben pedig egy intelligens velociraptorral találkozhatunk. A Beat Saber napjainkban az egyik legismertebb VR-program a világon: a zenés ügyességi játékban a reflexeinket és ritmusérzékünket is próbára tehetjük, miközben két fénykarddal  vágjuk ketté a felénk száguldó kockákat.

Jegyárak:

  • 1300 forint/25 perc (egy 25 perces jeggyel 1-2 VR-élmény kipróbálására van lehetőség)
  • 2600 forint/60 perc

hirdetés
Uránia Mozi