Kikapott, de negyedik helyen zárta a szezont a PMFC az NB II.-ben

Hiába játszott jobban ellenfelénél, szurkolói előtt is kétgólos vereséget szenvedett a PMFC labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában.

hirdetés
Uránia Mozi

Öröm volt körbenézni a PMFC–Soroksár bajnoki előtt a pécsi stadion lelátóin. Bár a telt háztól nagyon messze volt a nézőszám, azért mégis szívmelengető volt azt szemlélni, hogy jó 1500 szurkoló előtt lehetett ismét meccset rendezni.

A Pécs számára a szezonzárónak nagyon komoly tétje már nem volt ugyan, de az azért ott motoszkált mindenkiben, hogy a negyedik helyet jó lenne megtartani. Egy győzelemmel ezt be is lehetett volna biztosítani, de nem volt egyszerű dolga a PMFC-nek. Csapatnyi hiányzóval volt ugyanis kénytelen nekiveselkedni a bajnokság utolsó meccsének Vas László gárdája. Sági, Króner, Futó, Tölgyesi, Batizi-Pócsi, Bajner, Grabant és Hawkins is hiányzott ugyanis.

A játékon azonban nem látszott meg mindez. A Munkás ugyanis letámadva ellenfelét, agresszívan kezdte a meccset. Épp ezért volt különösen fájó, hogy már a 11. percben hátrányba kerültek a hazaiak. A Soroksár ugyanis – jogosan – büntetőhöz jutott, amit Gyömbér be is varrt. Ezt azonban huszáros hazai rohamok követték. Bartha kétszer, Geiger pedig egy ízben közel is járt az egyenlítéshez, azonban a vendégek kapusa állta a sarat. Aztán az első fél óra végén, a semmiből jött a feketeleves, a Soroksár épp, hogy elkeveredett a pécsi kapuig, s máris 0-2 volt az állás. Úgy tűnt azonban, hogy ez sem töri meg a Pécset, azonban a játékvezető az első félidő végén úgy gondolta, hogy főszereplővé lép elő. Egy pécsi szöglet előtt ment a lökdösődés, ami után hárman is a földre kerültek. Ezt követően feltehetően Szerető szólt oda valamit Prekletnek, aki heves lökdösődést indított el. Miután lecsillapodtak a kedélyek, a bíró – mindenki megdöbbenésére – Prekletnek és Szeretőnek is piros lapot mutatott fel.

Az már csak hab volt a tortán, hogy, bár a dulakodás miatt vagy 4 percet állt a játék, az első félidő végén szemernyit sem hosszabbított Gaál Ákos.

A második félidőben fél szemmel már az Ajka–Nyíregyháza meccset is figyelni kellett, ott ugyanis nem nyerhetett az Ajka, hogy a PMFC megtarthassa negyedik helyét. Merthogy az hamar kiderült, hogy a Pécs aligha fordítja meg a meccset. A kezdőcsapat tagjai kezdtek kicsit fáradni, a sok hiányzó miatt pedig a padról csak fiatalokat tudott behozni Vas László. Azért egy-egy helyzete így is akadt a hazaiaknak, Óvári szabadrúgását például sokan már bent látták. Gólt azonban végül nem tudott szerezni a PMFC.

A 2-0-s vereség azonban nem került a negyedik helybe, az Ajka ugyanis kikapott otthon, így a PMFC, az egész éves teljesítményét figyelembe véve, teljesen megérdemelten zárta közvetlenül a dobogósok mögött a bajnokságot. Ami bizony ebben az NB II.-ben bőven erőn felüli produktum!

 

PMFC–Soroksár 0-2 (0-2)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 38. forduló. Pécs, 1500 néző. V.: Gaál Ákos (Kiss B., Kulman T.).

PMFC: Helesfay – Kónya D., Rácz, Preklet, Németh – Geiger (Óvári, 46.), Katona, Bartha, Hegedűs (Bischoff, 68.) – Adamcsek (Bohata, 46.), Tihanyi (Keresztes, 61.). Vezetőedző: Vas László.
Soroksár: Varga – Csernik, Gyömbér, Csonka, Pászka – Szerető, Korozmán (Tóth D., 90.), Hudák, Ramadan (Magyari, 74.), Derekas – Lovrencsics (Erdélyi, 74.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólok: Gyömbér (11. – 11-esből), Lovrencsics (30.).
Kiállítva: Preklet (39.), ill. Szerető (39.).

További eredmények

Ajka–Nyíregyháza 0-1
Siófok–Szentlőrinc 1-1
Budaörs–DEAC 1-1
Kaposvár–Dorog 0-1
Szeged–Kazincbarcika 2-0
Szolnok–Csákvár 2-1

Fotók: Rajnai Richárd

Hirdetés