Kimeríthetetlen a pécsi Liverpool!

A jól ismert pécsi sztárbandák mellett a városban rengeteg olyan kezdő, fiatal, vagy csak simán ismeretlen együttes van, amelyeket jó ismerni és jó elkapni élőben, Pécs klubjaiban. A pécsi Liverpool-sorozatunk legújabb darabjában újfent ilyen zenekarokat mutatunk be.

Mézeshetek

Az első Mézeshetek koncert az IH Billentyűben

Kezdjük egy nagyon kedves pécsi zenei projekttel, a Mézeshetek zenekarral, akik 1999-ben alakultak Pécsen. Bizonyára sokan hallottak már róluk, hiszen idén márciusban a nagyszerű „Letészem a lantot” című daluk 9. helyet ért el az MTVA Zrt. által kiírt, Arany János szerzeményeinek megzenésített verzióit felsorakoztató AranyCore Zenebajnokságon. Aki hallotta ezt a számot, remek képet kaphatott zenéjük világáról: kellemes, szép, lágy, akusztikus dalaik mind a szövegeket, mind pedig a zenét tekintve kidolgozott, jól megírt dolgok, egy tea vagy egy kávé mellé nagyon jól passzolnak. Amúgy az évek során 4 nagylemeznyi daluk született, melyeket a Soundcloud-oldalukon meg is hallgathatunk. 

DiizPécsörz

Öt éve alakult a DiizPécsörz, de sajnos olyan sokat és sokszor nem hallottunk róluk, amennyit szerettünk volna, ami nagy kár, mert a srácok nagyon jó, kifejezetten sajátos zenét nyomnak. Dalaik feszesek, tömörek, húzósak, kemények és szórakoztatók. Ötletes, kreatív, ugyanakkor nem villantós számaikban a fogós rappelés és hadarás (a szövegek óriásiak) alatt tökös, dögös szaggatós gitárriffek szólnak, súlyos dobokkal, de egyértelmű, hogy dallamokat is ügyesen írnak. Itt még van pár jó dal, jó hallgatózást.

Kentucky Harmony 

Kivételes módon hagyjuk most Liverpoolt, Pécsnek ugyanis van egy együttese, akik a városba hozzák Nashville és Tennessee, az Appalache-hegység igazi amerikai folkzenéjét. A Kentucky Harmony fogja a legnagyobb, vagy épp a kevésbé ismert country-előadók dalait és azokat a leghitelesebben ragadja meg és adja elő. Egy jó kerti sütögetéshez, egy hideg sör mellé, vagy hevenyészett házi táncmulatságokhoz javallott.

Kelle & Juha

A sokszínűség kedvéért: a pécsi Kelle & Juha a drum and bass, a jungle, a breakbeat és még egy jó pár elektronikus műfajban megmutatták már, hogy nagyon tudnak. Kövér ütemeikre szerte a világban buliznak, hiszen több külföldi kiadó is terjeszti vaskos, pörgős, dögös dalaikat, remixeiket. Dalaik hangvétele és hangulata inkább nevezhető sötétnek, de azért nem kell világtemető, gyászos dolgokra számítani, ugyanakkor szerencsére kerülik a tipikus nyári dance-slágerek olcsóságát is. Termékenyek, sikeresek, jók, szóval érdemes munkásságukat figyelemmel követni.

Hirdetés