Már negyedik napja tombol a hőség az egész országban, sorra dőlnek meg a napi melegrekordok, és még hol a vége. Azért akadnak helyek, ahol elmenekülhetünk a perzselő sugarak elől, vagy ahol megpihenhetünk a tikkasztó időben. A pécsiek tudják is, merre!

Most kaptuk a hírt: az országos tiszti főorvos az időjárás-előrejelzés alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve a máig érvényben lévő legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást július 4-e, hétfő éjfélig meghosszabbítja az ország egész területére.

Szerencsére városunkban több lehetőség is van arra, hogy enyhítsük a forróságot: bugyog a hűs víz az ivókutakban, csobogókban, nyitva vannak a permetkapuk, egy órával később zár a Hullámfürdő, a belvárosi utcáknak árnyékot adó napvitorlákat pedig már a múlt héten kifeszítették.

Fotósunkkal körbejártuk a belvárost, hogy megnézzük, a pécsiek hogyan vészelik át a szabadban ezeket a napokat. Mutatjuk is hangulatos képgalériánkat, de azért most kivételesen jobb lenne, ha a legmelegebb órákban inkább mindenki otthonába, vagy egy olyan helyre húzódna be, ahol működik a légkondi!