Megújulhat az uránvárosi KRESZ-park, a pécsi önkormányzat pályázatot nyújt be a beruházás költségeire, erről is döntött legutóbbi ülésén a közgyűlés.

hirdetés

Az idősebbek, de még a középkorúak is nosztalgiával gondolhatnak az uránvárosi Páfrány utcában található KRESZ-parkra, hiszen generációk tanulták itt meg szervezett keretek között a biztonságos városi közlekedés alapelveit, az elmúlt években pedig sokan biciklizni tanultak itt meg.

Sokaknak kedves emlék az uránvárosi park

Az ugyanakkor tény, hogy ráfér már a felújítás az uránvárosi parkra, és erre most meg is van a lehetőség, Pécs pályázatot nyújt be erre a célra. Ráadásul a kiírás szerint a teljes beruházás költsége megszerezhető a pályázaton, azaz az önkormányzatnak egy fillért sem kell hozzátennie.

Nemcsak biciklizni lehet tanulni

A tervek szerint összesen 40 millió forintos, átfogó felújítás kezdődhet meg a KRESZ-parkban. Ha sikeres lesz a pályázat, a pálya mintegy 2500 négyzetméteren kap új aszfaltburkolatot, emellett kiépítenek egy körforgalmat is, mivel ilyen eddig nem volt a parkban, viszont városszerte használható már, így a gyerekek is megismerhetik a szabályos használatát.

Új elemeket is kaphat a park

A tervek szerint felújítják a fogadóépületet a benne levő akadálymentes mosdókkal együtt. Sor kerül a garázs és a meglévő raktárépületek átalakítására is, itt kaphat helyet az új, IT-eszközökkel is felszerelt oktatótér is. Az oktatótérbe interaktív tábla kerül, projektorral, PC-vel, szoftverként pedig a legfrissebb KRESZ-oktatóprogramot telepítik.

Ha sikeres lesz a pécsi pályázat, a tervek szerint a beruházás akár még ebben az évben megkezdődhet.

Hirdetés