Kósa Lajos: „Mi az erős nemzetek Európájában hiszünk”

„Mi az erős nemzetek Európájában hiszünk, abban, hogy erős, önálló, független nemzetek szövetsége tud igazán versenyképes lenni” – mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő azon a kedd esti Pécsett tartott fóruma előtt, melyen ismertette a Fidesz európai parlamenti választáshoz kapcsolódó programját.

A Fidesz április végén indította el országjárását az európai parlamenti választáshoz kapcsolódóan, melynek során 220 fórumot tartanak országszerte. Az országjáró program keretén belül érkezett Pécsre május 14-én Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője, a párt egyik alapítója, a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke, aki az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban tartott előadást és lakossági fórumot.

Hoppál Péter nyitotta meg Kósa Lajos előadását

Kósa Lajos előadása előtt rövid sajtótájékoztatót tartott, melyet Hoppál Péter országgyűlési képviselő vezetett fel. Pécs parlamenti képviselője elmondta, hogy az európai parlamenti választás nem egy átlagos választás, hiszen május 26-án Európa jövőjéről dönthetünk, mely a magyarok gyermekeinek és unokáinak jövője is.

Telt házzal zajlott a fórum

Mint mondta, bíznak abban, hogy egy mindezt, valamint a magyar és az európai keresztény értékrendet megőrző, biztonságos Magyarországot és Európát létrehozó szavazási eredmény születik majd a választás napján, hiszen a kormány ezért alkotta meg az országot sikerre vivő gazdasági programját. Kiemelte, hogy Magyarország gazdaságilag, politikailag, valamint az illegális migráció kezelését tekintve is egységes országgá vált kormányzásuk alatt.

Sokan voltak kíváncsiak Kósa Lajos gondolataira

– Az elmúlt napokban láthattuk, hogy Orbán Viktor politikáját nem csak az európai politikusok tekintik véleményformáló tényezőnek, hanem a világ egyik vezető nagyhatalma is, az Egyesült Államok. Donald Trump amerikai elnök nem véletlenül időzítette találkozását Orbán Viktorral az európai parlamenti kampány finisére. Amint azt láthattuk, Orbán Viktor és Donald Trump egy Magyarországot és a magyar kormány teljesítményét elismerő tárgyalást bonyolított le – tette hozzá végezetül Hoppál Péter.

Kósa Lajos sajtótájékoztatója során elmondta, hogy az országjárási programot a Fidesz azért szervezte, hogy az embereket tájékoztassák arról, mi is az európai parlamenti választás tétje: az, hogy a migrációt pártoló, vagy épp az azokat ellenző politikusok lesznek-e többségben az Európai Parlamentben.

Kósa Lajos: „A migráció veszélyes, veszélyezteti a kultúránkat, a civilizációnkat, az életformánkat.”

– Mi ellenezzük a migrációt. Azt gondoljuk, hogy a migráció veszélyes, hogy az veszélyezteti a kultúránkat, a civilizációnkat, az életformánkat. Úgy véljük, hogy nem ide kell hozni a bajt Európába, hanem oda kell vinni a segítséget, ahonnan ezek az emberek jönnek. Mi az erős nemzetek Európájában hiszünk, abban, hogy erős, önálló, független nemzetek szövetsége tud igazán versenyképes lenni az Egyesült Államokkal, Kínával és más világgazdasági versenytársakkal a világpiacon – hangsúlyozta.

„A migráció, ha nem állítjuk meg, minden fejlesztési lehetőséget elvisz.”

Mint mondta, azért nem támogatják az „Egyesült Európai Államok rémálmát”, azaz a „nemzetállamok feletti szuperhatalom ideáját”, mert ha Magyarország az Európai Unió központi döntéshozatali hatalmától kezd el függeni, akkor kifogást emelhetnek és megváltoztathatnak például olyan családtámogatási intézkedéséket, mint a babaváró program, ezzel megfosztva azt a lényegétől.

– Nem azért vívtuk ki a szabadságunkat és a függetlenségünket, hogy egy újabb birodalomhoz csatlakozzunk, hanem azért, hogy egy erős szövetség erős nemzetállamaként, szövetségben, együttműködve a többi nemzetállammal az Európai Unióban hozzunk létre egy olyan közösséget, ami képes megvédeni az embereket és Magyarországot, és képes egy olyan fejlődési teret biztosítani Magyarország számára, aminek eredményeként utolérhetjük az unió átlagos fejlettségi szintjét. Ehhez a migrációt ellenző politikára van szükség, mert a migráció, ha nem állítjuk meg, minden fejlesztési lehetőséget elvisz – mondta Kósa Lajos.

A lakossági fórumon tartott előadásában a migráció témakörét érintően kitért többek között arra, hogy az országot úgy kell a jövő nemzedékére hagyni, ahogy azt ma ismerjük és nem egy kaotikus, ismeretlen, biztonságában veszélyeztetett, „identitásában semmilyen”, gyenge országként.

A migráció egyik jelentős hajtóereje Kósa szerint az, hogy az európai jóléti társadalom jobb életkörülményeket biztosít a szegényebb országokból, a rossz életviszonyok elől menekülőknek. A hatalmas mértékben túlnépesedett országokon – folytatta – Európa akkor sem tudna segíteni, ha évi 40 millió migránst fogadna be, a túlzsúfoltságuk ugyanis így is csak szinten maradna, de csak egy rövid ideig. Ha viszont ez mégis megtörténne, „az Európai Unióra 5 éven belül nem lehetne ráismerni”. Ezeknek az országoknak a problémáit tehát – mondta – a migráció nem oldja meg, hiszen az nem segít például Szudán és egyéb afrikai vagy épp ázsiai országok rosszul szervezett gazdaságán és iparán.

A migráció következő hajtóereje a szervezett bűnözés, azon belül is a világszintű „toborzóirodaként” működő embercsempészet – mondta –, ami jelenleg a világon „az egyik legnagyobb biznisz”. Egy migráns 6 és 10 ezer dollár (1 millió 700 ezer és közel 3 millió forint) között fizet azért, hogy Európába vigyék – mondta a rendelkezésükre álló dokumentumokra hivatkozva. Tehát, akik Európába jönnek, azok nem a legszegényebbek – tette hozzá.

Egy másik migrációs hajtóerő politikai: az európai balliberális oldal találmánya az – mondta –, hogy felvállalják a különböző kisebbségekhez tartozók, azokkal szimpatizálók képviseletét az új szavazók bevonása érdekében. Ennélfogva azokban az országokban például – folytatta –, ahol már jelentős a muszlimgyökerű lakosság (ilyen Franciaország), ezek az emberek nem fognak a keresztény európai értékrendet képviselő pártokra szavazni. Hozzátette, hogy a migránsok integrálására nincs jó példa a világban.

Mint mondta, a migrációt hajtó következő erő legjobb példája Soros György, aki – mint megannyi világpiacot meghatározó, versengő vállalatóriás – azért áll a bevándorlás mellé, mert az segíti abban, hogy saját érdekei mentén szervezze újra az európai- és a világpiacot. A Magyarországhoz hasonló kis országok, a kis nemzetállamok a világgazdaságot világszinten meghatározó befektetők és cégeik útjában állnak, mert ezek az országok védekeznek ellenük – hangsúlyozta a parlamenti képviselő, majd hozzátette, hogy a magyarok védelmében a magyar kormány jelenleg erős, magyaroknak kedvező patrióta gazdaság- és társadalompolitikájával, „a munka társadalmának” kialakításával képes felvenni a harcot a legnagyobb ilyen üzleti hatalmak ellen is.

Kiemelte, hogy ha nincs ez az erős állam, akkor Magyarország csak kiszolgáltatottan tudna sodródni a világpiacon, ahogy az történt a Gyurcsány–Bajnai-kormányzás alatt. A nemzetállamok ellenállását ezek a Soros képviselte nagy befektetők megpróbálják egyfajta „emberjogi mázzal leöntve” gyengíteni azért, hogy meghaladva azokat uralják a világpiacot, őket nem érdekli a migráció – mondta.

– Mi azt mondjuk, hogy itt vagyunk Európában és bizonyos kérdésekben szövetséget kötünk. Mindenben, nem. Amiben nem kötöttünk szövetséget, abban mi szeretnénk eldönteni, hogy mit szeretnénk csinálni a saját országunkkal. Elvárjuk a szövetségeseinktől, hogy ezt tartsák tiszteletben – mondta, majd hozzátette, hogy nem szeretnék, ha Brüsszel mondaná meg például azt, hogy „itt a Mecsekalján hogyan kell termeszteni az uborkát, hogy annak milyen dőlésszögűnek kell lennie”.

Végezetül elmondta, hogy a Fidesz-KDNP a fenti programmal – élén Orbán Viktorral – indulva képviseli Magyarországot az európai parlamenti választáson, míg az ellenzék – „akárhogy is legyenek most ezek” – egyik része migrációpártiakból áll, a másik része pedig számára értelmezhetetlen, mert egymásnak ellentmondó elemekből-gondolatokból álló programjuk nem áll össze teljes egésszé.

– A Fidesz-KDNP szavazóbázisa nőtt, az ellenzéknél viszont azt látom, hogy nem növekedett, hanem egy közlekedőedényhez hasonlóan változott és változik. Az MSZP és a DK le-fel mozog, most hogy Bangónéval ráfaragtak a szocialisták, a DK feljött egy kicsit, a Jobbik pedig áll bele a földbe az LMP-vel együtt. Nekik nehezebb lesz, mint nekünk, mert nekünk van világos programunk és mondanivalónk – mondta, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a május 26-ai európai parlamenti választáson alacsonyabb lesz a részvétel, mint az országgyűlési választáson volt, szerinte 40 százalékos részvétel már nagyon jó eredménynek számítana.

hirdetés